Lucruri pe care nu le stii despre crema de protectie solara

Iti protejezi cu adevarat pielea?

Vara s-a instalat deja si urmeaza sa iti pregatesti geanta de plaja pentru vacanta. Prosop, costum de baie, papuci, ai aproape de toate insa iti lipseste esentialul: crema solara. Stii pe care sa o alegi? Sau de cate ori este recomandat sa o aplici pe zi? Iti vom raspunde noi la toate aceste intreari in cele ce urmeaza.

Razele ultraviolete

Sunt extrem de periculoase pentru pielea noastra. Exista doua tipuri de raze emise de soare: ultraviolete A (UVA) si ultraviolete B (UVB). UVA reprezinta aproximativ 95% din razele UV care ating suprafata Pamantului. Aceste raze intra mai profund in piele si reprezinta principala cauza a bronzatului si a imbatranirii cutanate.

Cat despre razele UVB, acestea nu intra atat de profund in piele insa, cu toate acestea, sunt extrem de puternice. Razele UVB provoaca arsuri solare si pot provoca cancer de piele.

Nu toate cremele solare ne protejeaza de razele solare

Dat fiind faptul ca razele solare pot avea un impact important asupra pielii noastre, este important sa ne protejam pielea cu ajutorul unor creme adaptate. Unele nu ne protejeaza de razele UVB ci de razele UVA.

Citeste si:  Reguli pentru un aspect atractiv

Ce cantitate de crema ar trebui sa aplicam?

Conform parerii emise de Academy of Dermatology, majoritatea persoanelor nu cunosc cantitatea de crema pe care ar trebui sa o aplice pe piele si nu folosesc decat 25-50% din cata cantitate de crema ar trebui sa foloseasca. Pentru a avea o idee clara asupra cantitatii necesare de crema care ar trebui aplicata sa spunem ca un pahar de lichior umplut bine ar fi echivalentul dozei necesare de crema pentru a-ti acoperi corpul. Ideal este sa alegi un ecran solar cu spectru larg deoarece protejeaza mai bine pielea.

Avem adeseori tendinta sa uitam de unele parti ale corpului cand aplicam crema solara. Este vorba despre urechi, buze, picioare. In privinta buzelor, cel mai bine este sa alegem un balsam adaptat cu SPF.