Următoarele filtre de mașină trebuie schimbate în mod periodic!

Următoarele filtre de mașină trebuie schimbate în mod periodicDacă sunteți un șofer începător sau dacă aveți experiență și nu ați acumulat până acum informațiile esențiale care vă ajută să vă protejați la maxim mașina și să evitați defecțiuni importante care pot fi și foarte costisitoare, vă recomandăm să țineți cont de următoarele informații referitoare la cele mai importante filtre pe care trebuie să le înlocuiți în mod frecvent, indiferent de modelul autoturismului pe care îl conduceți.

Este vorba despre cele mai importante filtre ale unui autoturism, de acestea depinzând în foarte mare măsură felul în care va funcționa și intervalul de timp când vor apare defecțiunile importante: filtrul de ulei, filtrul pentru combustibil și filtrul de aer.

image001

Ilustrație a filtrelor auto cu autopieseonline24.ro

Filtrul de ulei

Ce efecte poate avea un ulei pentru mașină care nu este foarte bine filtrat? Răspunsul este important mai ales pentru șoferii din România care folosesc ulei ieftin, de o calitate mai puțin bună!

Uleiul de o slabă calitate poate conține impurități. Acestea determină uzarea pompei de ulei, precum și a suprafeței motorului. Dacă acest lucru se întâmplă în mod periodic, atunci defecțiunile grave nu vor întârzia să apară, bineînțeles.

Prețul unui filtru de ulei nu este deloc mare și poate fi schimbat chiar și de persoanele care nu foarte multe cunoștințe despre mecanica mașinilor. De obicei, el se schimbă întotdeauna atunci când schimbați și uleiul mașinii.

Citeste si:  Cele mai tari motociclete Husqvarna în 2 timpi de pe segmentul enduro

Filtrul pentru combustibil

Mai ales combustibilul unei mașini poate fi plin de impurități sau de apă. Cu atât mai mult la noi în țară, unde calitatea benzinei nu este foarte ridicată. Este motivul pentru care trebuie să fiți atenți și să înlocuiți mai des toate filtrele principale cu ajutorul cărora autoturismul dumneavoastră funcționează.

Nu costă mult și operațiunile de înlocuire pot fi realizate chiar de dumneavoastră, dacă aveți cât de cât înclinații către mecanica auto.

Orice filtru pentru combustibil, de calitate, va filtra toate impuritățile existente în benzină, apa sau impuritățile depuse pe fundul rezervorului. Este o modalitate foarte eficientă și economică de a proteja foarte bine sistemul de injecție și funcționalitatea motorului, în general. Mai mult decât atât, dacă veți viziona tutori alele existe în mediul online, puteți învăța să îl schimbați chiar dumneavoastră. Nu este deloc greu și nu durează mult.

Filtrul pentru aer

Pentru ca o mașină să funcționeze perfect și să se defecteze foarte greu, mai aveți nevoie doar de un singur filtru! Este vorba despre un filtru care va filtra aerul care ajunge la motor, fără de care funcționarea acestuia nu este deloc posibilă. Filtrul de aer reușește să strângă după 10.000 de kilometri parcurși, aproximativ 60 gr de impurități. Toate ar fi ajuns în interiorul motorului și ar fi determinat defecțiuni importante. Este unul din motivele pentru care trebuie să nu omiteți înlocuirea acestuia cel puțin o dată pe an (ne sfătuiesc specialiștii, dacă locuim și mergem zilnic cu mașina într-un oraș aglomerat)sau cel puțin o dată la 10.000-30.000 de km parcurși. Ca și în cazul filtrelor de ulei și combustibil și filtrul de aer poate fi înlocuit de noi sau de către un mecanic cu experiență.