De ce nu ar trebui sa-ti aplici parfumul pe gat, ci in alt loc

Un specialist in probleme de piele a explicat de ce nu ar trebui sa aplici parfum pe gat si unde ar trebui sa-l aplici in schimb.

In calitate de om de stiinta si specialist in piele, Hannah Collingwood English are cateva sfaturi pentru abonatii sai carora le place sa poarte parfum. Autoarea cartii „Your Best Skin” a explicat ca sfatuieste sa nu se aplice parfumul… pe gat! Si da, chiar daca este partea corpului pe care ne punem de obicei parfum, Hannah Collingwood English a explicat de ce nu o face.

De ce nu ar trebui sa te dai cu parfum pe gat?

Daca ai obiceiul de a-ti pulveriza parfumul pe gat, trebuie sa stii ca acest gest simplu ti-ar putea cauza o multime de probleme, mai ales vara.  „De multe ori, parfumurile au ingrediente care nu sunt rele pentru tine, dar care pot face pielea fotosensibila”, explica Hannah English in videoclipul sau. Cu alte cuvinte, acestea iti vor face pielea si mai sensibila decat de obicei la razele soarelui. De fapt, aplicarea parfumului pe gat sau pe decolteu nu este chiar o idee buna, deoarece risti sa te alegi foarte repede cu arsuri solare sau sa vezi cum apar riduri premature pe aceste zone ale corpului, precum si pete pigmentare. Sau chiar, in cel mai rau caz, arsuri.

Citeste si:  Eleganta si stil : rochiile de mireasa White Pearl!

Iar specialista a dezvaluit micul ei secret pentru a se parfuma fara riscuri: isi aplica parfumul pe ceafa, chiar sub radacina parului. In plus, „dureaza mai mult in acest fel”, spune Hannah Collingwood English. E bine de stiut!

Mai poti aplica parfumul pe incheieturi sau pe coate, puncte fierbinti care ajuta la difuzarea parfumului, astfel incat sa mirosi bine mai mult timp. Asteapta pana cand parfumul este bine impregnat inainte de a te imbraca, pentru a evita orice urma. Si, mai presus de toate, nu iti freca pielea dupa aplicare: acest lucru „sparge” moleculele parfumului, facandu-l mai putin eficient si mai putin durabil!

Sursa: https://www.parismatch.be/lifestyle/beaute/2024/04/05/pourquoi-vous-ne-devriez-pas-vous-parfumer-dans-le-cou-mais-a-cet-autre-endroit-precis-5J5N47SHZJH5RHJHRQ42NC6YN4/