Trampolinele sunt benefice sanatatii

Trambulina a devenit in ziua de azi un trend in randul persoanelor pasionate de activitati sportive. Cea mai noua tendinta in materie de trambuline sunt trampolinele elastice. Spre deosebire de trambulinele traditionale acestea se diferentiaza prin montajul lor pe plan vertical al plaselor de sarit, pe marginea parcului de trambuline.

Trambulina este o activitate ce se poate practica in aer liber, este alternativa ideala la un aparat de fitness. Trambulina se poate alege in functie de nevoile si cerintele fiecaruia si afla ca nu este rezervata doar copiilor. Practicarea sa este excelenta pentru santaate. Incepand cu al Doilea Razboi Mondial trambulina a fost folosita de catre NASA drept aparat de antrenare pentru astronauti. Spre sfarsitul anilor ’70 NASA a facut un studiu cu privire la efectele benefice ale trambulinei asupra sanatatii. Acest studiu arata ca exercitiile pe trambulina sunt mai eficiente decat practicarea joggingului.

Trambulina trebuie sa fie rotunda si sa aiba o inaltime cuprinsa intre 9-10 metri in cazul unei trambuline de gradina. Trambulina trebuie sa fie insotita de accesorii de securitate mai ales daca este mai mica. Calitatea trambulinei trebuie sa reziste  la diversele utilizari extreme. Alegerea sa nu se va face in functie de numarul utilizatorilor deoarece se recomanda ca o singura persoana sa sara pe trambulina.

Citeste si:  Intel Ice Lake, lansarea celei de-a 10-a generatie de procesoare Core

Care sunt beneficiile trambulinei asupra sanatatii? Trambulina vine cu numeroase beneficii asupra sanatatii. Amelioreaza echilibrul, lucreaza muschii datorita contractiilor din timpul sariturilor, dreneaza fiecare parte a pielii si organelor, solicita coapsele, respiratia, anduranta si coordonarea. Practicarea trambulinei imbunatateste concentrarea deoarece este important ca cel care sare pe trambulina sa isi pastreze vigilenta, echilibrul si sa isi stapaneasca traiectoria.

Exercitiile la trambulina contribuie la arderea caloriilor. Metabolismul si sistemul imunitar sunt stimulate, muschii sunt intariti si echilibrul este imbuntatatit in mod considerabil. Sariturile pe trambulina intaresc articulatiile precum genunchii si gleznele.