4 probleme pe care le gasim frecvent la instalatiile electrice

instalatii-electriceNu este un secret faptul ca in Romania au loc foarte multe incendii din cauza scurt circuitelor sau a prizelor care nu au fost montate corespunzator. Un specialist din domeniu se poate asigura ca instalatia electrica din casa dumneavoastra functioneaza corect, de aceea este foarte important sa faceti inspectii periodice ale intregului circuit electric.

Cele 4 probleme electrice care apar cel mai des sunt:

  • Pierderi de putere
  • Caderi de tensiune
  • Cabluri redundante
  • Circuite supraincarcate

Pierderile de puteresunt cauzate decablurile slabe si firave. Pentru a identifica aceasta problema trebuie sa verificati cablul electric deteoriat de la unitate pana la priza. Apoi, cablurile uzate trebuie sa schimbate catmai rapid pentru a nu pune in pericol viata celor dragi.

Caderile de tensiune sunt unele dintre cele mai comune probleme electrice, si apar datorita scaderii bruste a capacitatii electrice alimentatoare. Singura solutie care reuseste sa combata acest lucru este de a achizitiona o sursa de curentneintreruptibil (UPS), care asigura o functionare continua si neintrerupta. Astfel, veti fi sigur ca fiecare produs electric va fi alimentat in proportie de 100%, distribuind mai departe energia atribuita. Acumulatorul intern va fi cel care va pune din nou in miscare circulatiaelectrica.

Cablurile redundante sunt o alta problema de care va veti putea ciocni de foarte multe ori. In general, aceasta isi poate face aparitia doar daca proprietarul precedent a realizat de unul singur intreaga instalatie electrica a casei in care locuia. Din pacate, se pot gasi foarte multe cabluri prost izolate care pun in pericol oamenii, sau fire care sunt conectate la un distribuitor electrice, chiar daca nu e necesar. Consultarea unui specialist este modalitatea corecta de a gestiona aceasta problema, daca nu vreti sa aveti surprize neplacute si costisitoare in urmatoarele luni.

Citeste si:  Caracteristicile creditării nebancare în România

Circuitele supraincarcate apar in momentul in care doza de curent electric depaseste fara doar si poate maximul impus de consum. Astfel, aparatele conectate se pot supraincarca si se pot defecta cu usurinta. De asemenea, circuitele supraincarcate pot duce si la scurt circuite, de aceea este foarte important sa remediati aceasta problema cat mai rapid cu ajutorul unei firmei sau a unui specialist din domemniu. Consumul curentului trebuie manageriat cu atentie pentru o folosinta optima si corecta a instalatiei montate in prima faza.

Primul semn care poate aparea atunci cand aveti probleme cu instalatia electrica este frecventa de resetare a sigurantei. Daca va ciocniti destul de des de asta, sau de una din problemele de mai sus, trebuie sa consultati un specialist cat mai rapid. Costul unei reparatii la sistemul electric nu este fix, insa merita fiecare cent. Nu uitati, e siguranta casei si a familiei dumneavoastra in joc!