Introducerea unui câine nou într-o casã cu alți câini

Aducerea unui câine nou în casã este întotdeauna un moment de bucurie. Este ca și cum ai adãuga un nou membru al familiei sau un musafir în cãminul tãu. Poate s-au scris multe despre aducerea cãțelușilor într-o casã – însã nu ºi despre aducerea câinilor adulți într-o casã. Acest articol ar trebui sã vã fie de ajutor în luarea unor decizii care vor facilita tranziția.

Stãpânii de animale subestimeazã adesea problemele diverse care pot sã aparã în cazul în care se fac greșeli.

Aceasta poate fi o situație dificilã, chiar periculoasã, dacã nu este abordatã corect.

Numeroase persoane considerã cã pot aduce un câine nou acasã, lãsându-i pe câini sã rezolve treburile așa cum știu. Pentru cei norocoși, acest comportament funcționeazã, însã de cele mai multe ori, oamenii se trezesc în mijlocul unei lupte între câini și se întreabã unde au greșit.

Câinii sunt animale de haitã, oamenii sunt primate. Aceste douã grupuri interacționeazã diferit.

Trei caini inseamna o haita

Iatã câteva probleme care apar atunci când oamenii permit formarea haitelor de câini:

Câinii devin mult mai teritoriali (exact ca haitele de lupi).

Trei câini vor dezvolta o IERARHIE, care include un lider de haitã. Fiecare câine într-o haitã știe exact care îi este locul în haitã. Atunci când câinii nu au un lider de haitã puternic în persoana stãpânului lor, unul din cei trei câini va pãși ÎNTOTDEAUNA dincolo de linie ºi va deveni lider.

Citeste si:  Secretele pe care nu le inveti in scoala de soferi

Atunci când un câine nou este adus în casã, fiecare câine din casã trebuie sã își restabileascã poziția personalã în cadrul noii haite din familie. Restabilirea poziției este cauza luptelor dintre câini.

Referitor la acest lucru, luptele dintre câini cele mai urâte sunt cele între femele (femelele sunt agresive).

caine

Atunci când luptele încep într-o haitã mai mare (3 sau mai mulți câini), aproape tot timpul toți câinii vor face coaliție împotriva celui mai slab câine.

Dacã un câine este atacat, adesea devine traumatizat pe viațã. Acești câini vor ezita întotdeauna atunci când vor întâlni câini noi. De fapt, dupã ce a fost atacat, câinele va deveni agresiv cu alți câini ºi va dori automat sã se lupte cu orice câine nou pe care îl vede.

Un câine poate sã vã iubeascã, dar sã nu vã respecte. Dragostea și respectul sunt douã lucruri total diferite.

Majoritatea câinilor nu își doresc sã fie lideri de haitã. Atunci când se fac presiuni asupra lor, devin stresați și nervoși.

Atunci când câinii au lideri de haitã puternici în persoana stãpânului lor, acest lucru nu se întâmplã. Liderul haitei în persoana omului face în așa fel încât sã fie înțeles clar cã acest comportament agresiv nu este acceptat și cã nu este tolerat.