Top moduri de a parea mai inteligent decat esti

Cu totii ne dorim sa parem inteligenti in jurul colegilor de munca si al cunoscutilor, dar de multe ori nu avem timp sa ne ocupam pentru a studia in continuare sau pentru a realiza acest lucru. Din fericire, exista cateva modalitati prin care poti face sa pari mai inteligent cu un efort minim. Aceasta este o lista cu cele mai bune sfaturi pentru a parea mai inteligent.

1 Afla un subiect care trebuie dezbatut
Majoritatea „subiectelor fierbinti” sunt dezbatute de oameni cu foarte putine cunostinte despre subiect. Un bun exemplu in acest sens este incalzirea globala – majoritatea persoanelor cu care vorbesti de acest subiect iti vor spune cum trebuie sa ne schimbam obiceiurile pentru a preveni incalzirea globala, dar putini vor sti care este „incalzirea globala antropica”. Petrece putin timp invatand ce spun adevaratii experti pe aceste teme si pur si simplu nu poti gresi.

2 Imbunatateste-ti Vocabularul
Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa te abonezi la o lista de e-mail „word a day”. Nu uita sa te asiguri ca memorezi pronuntia si ortografia corecta a cuvntului sau frazei noi.

3 Cunostinte de securitate
Dezvoltand cunostintele intr-o zona foarte obscura, este foarte putin probabil sa intalnesti pe altcineva cu aceleasi cunostinte. Aceasta inseamna ca poti vorbi ore intregi si nu conteaza cate greseli faci – nimeni nu va sti si vei parea ultra-inteligent. S-ar putea, de exemplu, sa petreci ceva timp studiind dinastiile egiptene timpurii (sau un personaj interesant precum Smenkhkare) sau scrierile scriitorilor crestini timpurii. Poti fi sigur ca nici cel mai neclintit fundamentalist sud-baptist nu a auzit niciodata despre majoritatea „parintilor Bisericii”, cu atat mai putin sa citeasca orice au scris.

Citeste si:  Cele mai importante citate despre gambling din istoria cinematografiei

4 Cunostinte generale
Acest lucru se poate face foarte usor. Ce poti face pentru a imbunatati cunostintele generale este sa citesti articolele „Astazi in istorie”. Din fericire, Universul Lista tipareste o lista „Astazi in istorie” in partea dreapta a fiecrei pagini (sub cele mai recente 10 comentarii) cu link-uri catre Wikipedia pentru a incepe. Bunule Dumnezeu! Ma simt mai destept doar gandindu-ma!