Factura online sau tipizata?

Probabil ca intrebarea are un raspuns clar pentru toata lumea familiarizata deja cu mediul online, insa exista si o multime de oameni de afaceri cu state vechi care insista pe folosirea tipizatelor, fie din obisnuinta, fie din necunostinta de cauza. Vom face, asadar, o paralela intre folosirea unor tipizate si folosirea unui program de facturare.

Tipizate

Tipizatele au fost, fara doar si poate, extrem de populare in urma cu 10-15-20 dde ani, atunci cand calculatoarele nu erau atat de dezvoltate iar facturarea se facea mult mai repede cu ajutorul hartiei si a pixului. Lucrurile s-au schimbat insa foarte mult. Astazi, tipizatele sunt doar documente greoaie care trebuie sa fie purtate peste tot si care costa mai mult decat ar trebui sa o faca.Puse in balanta cu facturile online, sunt foarte dezavantajoase.

Program de facturare

Daca ne uitam la un program de facturare, descoperim foarte multe avantaje. In primul rand, un astfel de program nu implica hartie, ceea ce poate sa fie foarte extrem de prietenos pentru mediul inconjurator. Un program de facturare iti permite sa personalizezi cu usurinta documentele pe care le emiti, nu prezinta riscul de greseli si este cat se poate de rapid. Majoritatea acestor programe au la dispozitie sisteme automatizate prin care nu trebuie sa introduci datele firmei pentru care facturezi mai mult decat o data.

Citeste si:  Inmatricularile de masini in Romania in continua crestere

Partea cea mai atractiva la un program de facturare insa, este faptul ca de foarte multe ori acesta este gratuit. Pentru firmele mici, majoritatea programelor de facturare ofera perioade de test sau chiar gratuitate pe termen nelimitat atata vreme cat numarul docmentelor nu depaseste o anumita valoare.

Nu este, asadar, nicio umbra de indoiala asupra castigatorului in lupta dintre tipizate si programul de facturare. Un program de facturare este, fara doar si poate, solutia mult mai eleganta si mai eficienta, pe care trebuie sa o adopti daca esti propriul sef.