4 trucuri psihologice pentru interviuri de locuri de munca care pot face recrutorii sa lupte pentru tine

1. Nu iti fa programari pentru luni sau vineri.
Psihologii si recrutatorii experimentati au gasit momentul perfect pentru un interviu de munca: marti intre 10 si 15:00. In aceasta zi si in acest moment, ai cele mai mari sanse de a face o impresie buna angajatorului tau, si iata de ce: luni este o zi dificila pentru toata lumea, iar departamentul de HR nu face exceptie. Vineri, toata lumea se gandeste la weekend. Deci, timpul pe care il poti folosi in avantajul tau este la mijlocul saptamanii, atat timp cat nu este chiar in dimineaaa devreme.

2. Picioarele deschise pot strica o prima impresie.
Culoarea hainelor tale are un impact mare asupra modului in care te vad alti oameni. De exemplu, daca porti un costum albastru sau maro, inseamna ca esti un candidat serios. Singura culoare care respinge automat angajatorii in unanimitate este portocaliu. Dar culoarea nu este singurul lucru de care ar trebui sa tii cont.

3. Un truc vestimentar care va face imediat pe oricine ca tine.
Armatura poate fi foarte diferita (cum ar fi banii sau laudele), dar atunci cand cauti un loc de munca, vei avea nevoie de atractie similara. Chiar si cel mai strict angajator va avea incredere subconstienta in cautarea unui loc de munca daca afla ca au ceva in comun cu ei, precum hobby-uri, gust de imbracaminte, muzica sau carti. Chiar daca nu esti candidatul perfect, atractia de asemanare iti va castiga mai multe puncte.

Citeste si:  5 Reparatii Auto pe care trebuie sa le faci doar in Service

4. Exista cuvinte pe care nu ar trebui sa le spui niciodata.
Unele cuvinte sunt ca steagurile rosii pentru angajatori. Psihologii chiar au efectuat un studiu special si au descoperit ca cuvinte precum „like” si ezitari reduc semnificativ sansele de a gasi un loc de munca.

Cu toate acestea, aceasta regula functioneaza numai daca recrutorul tau este mai batran de 30-40 de ani. Headhunters mai tineri sunt mai putini in privinta vocabularului pe care il utilizezi.