Top 10 alimente care ajuta memoria

Top 10 alimente care ajuta memoriaSe intampla de multe ori sa uiti lucruri importante? Ai ajuns chiar la punctul in care uiti lucruri pe care le-ai invatat recent. Pot fi doua motive pentru aceasta cauza fie esti prea ocupat si lucrezi cu foarte multa informatie sau poate creierul tau nu este la nivel optim. Memoria poate fi ajutata cu ajutorul unor alimente, care sunt cunoscute ca ajuta la imbunatatirea memoriei.

 

Exact ca atunci cand ai o dieta echilibrata pentru a-ti mentine corpul sanatos. Anumite alimente au efecte benefice asupra creierului si implicit a memoriei.Creierul este asemanator muschilor, trebuie antrenat pentru a fi mentinut la un nivel optim. O persoana care face exercitii regulat si mananca sanatos, are muschii bine dezvoltati si sanatosi. Creierul este asemanator, daca este pus la incercare prin exercitii mentale constant impreuna cu o alimentatie corecta, va avea efecte benefice asupra memoriei. Mai jos o sa prezint cateva dintre cele mai importante alimente care ajuta la imbunatatirea memoriei.

10 alimente care ajuta memoria:

  1. Rozmarin – este un condiment cu un miros placut care se foloseste la gatit. Cercetatorii au descoperit ca rozmarinul contine un acid carnosic. Acest acid este neuroprotectiv si poate ajuta la prevenirea boli Alzheimer si alte boli cerebrale.
  2. Ceapa – contine fisetin, care ajuta concentrarea si memoria pe termen lung.
  3. Fructele de mare – datorita continutului de acizi grasi omega 3. Acizi grasi omega 3 ajuta memoria adultilor, dar si la dezvoltarea armonioasa a creierului copiilor si bebelusilor.
  4. Afinele – sunt bogate in antioxidanti care ajuta creierul in lupta impotriva stresului si la dezvoltarea memoriei.
  5. Legumele verzi – sunt pline de vitamine si minerale. Unele dintre ele, de exemplu: spanacul contine acid folic care este cunoscut ca ajuta impotriva pierderilor de memorie.
  6. Soia – are cel mai mare continut de proteine dintre alimentele prezentate aici, dar printre altele ajuta la dezvoltarea creierului si a memoriei.
  7. Ceaiul verde – ajuta la reducerea anxietati si este plin de antioxidanti. Acesta ajuta memoria si are un efect de calmare, care ajuta la concentrare.
  8. Ouale – sunt bogate in colina, un nutrient care ajuta la imbunatatirea memoriei.
  9. Mierea – cercetarile au aratat ca aceasta ofera un impuls major memoriei.
  10. Apa – chiar daca apa nu este un aliment, corpul este aproximativ 70% apa, de aceea este nevoie de multa apa pentru a tine corpul si mintea sanatoase.
Citeste si:  Niacin

Acestea sunt cateva dintre alimentele care ajuta memoria. Ce nu trebuie sa uitati este ca alimentele nu va pot ajuta singure, trebuie sa faceti si exercitii mentale, pentru ca efectul acestora sa fie maxim.