Care sunt beneficiile alergãrii?

 Care sunt beneficiile alergãrii?Beneficiile exerciþiilor fizice cât ºi a alergãrii sunt bine cunoscute. Existã foarte multe studii medicale care descriu foarte amãnunþit beneficiile “sãnãtoase” pe care le aduce alergarea.

De asemenea se ºtie foarte bine cã, cu cât alergi mai mult, sau cu cât alergi mai intens cu atât beneficiile vor fi ºi ele mai intense. Nu spun asta pentru a discredita alergãrile uºoare sau plimbãrile, ºi acestea atrag dupã sine beneficii foarte importante.

Studiile medicale amintite mai sus subliniazã faptul cã trecerea de la o viaþã sedentarã la una activã atrage dupã sine beneficii cum ar fi: creºterea colesterolului HDL (nu te speria, acesta este un colesterol bun), reducerea nivelului de grãsime din corp ºi multe altele. Bineînþeles cu cât alergarea este mai intensã cu atât beneficiile vor fi mai vizibile. Alergarea te ajutã sa reduci riscul apariþiei bolilor de inimã, sã reduci nivelul trigliceridelor ºi sã reduci tensiunea arterialã.

Exerciþiile cardio respiratorii îþi ajutã inima sã pompeze sângele ºi în acelaºi timp muºchii vor folosi oxigenul mai eficient. Cu cât eºti într-o formã fizicã mai bunã cu atât inima ta va pompa mai mult sânge ºi mai mult oxigen la fiecare bãtaie. Corpul alergãtorilor de performanþã folosesc chiar ºi de trei ori mai bine oxigenul decât în cazul persoanelor sedentare. Alergarea iþi îmbunãtãþeºte condiþia fizicã aerobicã îmbunãtãþindu-þi activitatea enzimelor ºi hormonilor care stimuleazã muºchii ºi inima sã lucreze mai eficient.

Citeste si:  Ce este Abazia si cum se trateaza – Tratament Abazie si simptome