Cum sa aleg masina de spalat vase

In ziua de azi, masinile de spalat sunt din ce in ce mai econome, mai silentioase si nu ocupa atat de mult spatiu. Misiunea lor: o spalare de calitate a vaselor, de neegalat si un maxim de confort.

Exista actualmente pe piata trei tipuri de masini de spalat vase, in functie de spatiul de care dispui si capacitatea de care ai nevoie :

  • masinile de spalat standard (latime de 60cm), 12-14 seturi ;
  • masini de spalat vase mai mici (latime de 45cm) cu 9-10 seturi si un format practic, ideale pentru bucatariile mai mici si familiile cu maxim 4 membri ;
  • mini masina de spalat vase, acestea nu se aseaza pe sol ci pe blat sau se incastreaza in mobila de bucatarie ;

Numeroase sunt masinile de spalat vase echipate cu cosuri. Insa vei gasi masini de spalat vase si cu sertare. Avantajul? Vei castiga spatiu in cosul inferior pentru a spala si mai multe vase. In plus, cosurile se afla deja in sertare.

O masina de spalat vase buna trebuie sa fie silentioasa. Auzi ceva? Si, cu toate acestea, in timp ce tu iti bei cafeaua linistita in bucatarie, masina de spalat vase isi face treaba neobosita. Datorita calitatii izolarii fonice unor modele, acestea devin ultra silentioase. Incepand cu 50 dB vei inchide usa bucatariei. Intre 44-49 dB vei putea pune in functiune masina de spalat vase aproape oricand. Sub 44 dB nu vei auzi absolut niciun zgomot emis de masina de spalat vase.

Citeste si:  Alegerea corecta a masinii de spalat

Alege programele potrivite. Unele masini de spalat vase sunt dotate cu programe specifice menite sa iti simplifice viata. Cu programul auto nu mai trebuie sa iti faci griji. Datorita senzorilor, masina de spalat vase adapteaza programul la nivelul de murdarie al vaselor si cantitatii vaselor de spalat.

Daca nu mai ai rabdare pana cand masina se incarca total, poti opta pentru functia de incarcare la jumatate. Ai nevoie de vesela curata ASAP? Atunci functia Turbo te salveaza. Atunci cand o actionezi, vasele sunt spalate la o temperatura mai ridicata, cu putina apa, dar mai rapid.