Te pregătești să devii mămică? Află cum poți decora camera bebelușului tău cât mai drăguț!

tablou animaleNimic nu se compară cu momentul în care devii mămică și-ți întâlnești bebelușul pentru prima dată. Însă, înainte să ajungi la marele moment, mai ai de trecut peste câteva etape, printre care și decorarea camerei celui mic. Pentru asta îți sugerăm să pui pe primul loc nevoile celui mic și să iei în calcul că o cameră de bebeluș trebuie să fie în primul rând bine ventilată, bine încălzită și amenajată cu mobilier cât mai practic și confortabil. Iar pe lângă acestea nu uita că dormitorul trebuie să fie cât mai drăguț și primitor, iar pentru asta te ajutăm noi cu câteva sfaturi utile:

  • Adaugă tapet

Decorațiunile pentru pereți sunt absolut necesare pentru camera celui mic, iar o idee practică la care poți apela este tapetul. Avantajele acestuia sunt rezistența, faptul că se poate lipi ușor, ai o mulțime de modele din care poți alege și creează un impact inedit. Nu este nevoie să pui tapet pe toți pereții, ci doar pe un singur perete pentru a nu încărca spațiul. Alege un model potrivit pentru băiețelul sau fetița ta și vei avea cel mai special decor.

  • Nu uita de tablouri

Dacă vrei o modalitate mai ușoară și mai la îndemână pentru a decora camera bebelușului, avem soluția pentru tine. Tablourile canvas cu animale sunt potrivite pentru cei mici, imaginile sunt foarte drăguțe și simpatice așa că le poți integra cu ușurință în dormitor. Le poți așeza atât pe mobilă, sprijinite, dar pot fi expuse și direct pe perete cu ajutorul unui cui.

  • Apelează la decorațiuni handmade
Citeste si:  Pentru o frumusețe de invidiat!

Când vine vorba de elemente decorative pentru dormitorul nou-născutului, cele handmade sunt printre favorite. Acestea conferă spațiului o căldură aparte și pot fi niște amintiri minunate pentru copilul tău atunci când va mai crește. Dacă ai timp și răbdare le poți face chiar tu sau poți apela la specialiști pentru a aduce un plus de creativitate în camera celui mic.

  • Jucăriile nu trebuie să lipsească

Nu poți decora camera unui bebeluș fără să ai și o mulțime de jucării. Un animal de pluș sau o păpușă pot fi transformate în decorațiuni de interior dacă sunt puse pe raftul bibliotecii sau pe comodă. Însă, vei vedea că în timp jucăriile vor ajunge să fie împrăștiate peste tot, așa că vei avea nevoie și de câteva cutii pentru depozitarea acestora.

  • Adaugă câteva lumini

Înlocuiește clasica lumină de veghe pentru copii cu o ghirlandă luminoasă, ce va aduce un plus de personalitate dormitorului. Există o mulțime de modalități prin care aceasta poate fi folosită, adaugă în dormitor un scaun suspendat din ratan decorat cu o ghirlandă luminoasă cu lumină caldă și vei avea un colțișor de liniște în care să-ți petreci timpul cu cel mic în brațe.

În concluzie, decorul camerei bebelușului este foarte important pentru ca cel mic să crească și să se dezvolte într-un spațiu cât mai plăcut și primitor.