Ce nu stiai despre epilarea definitiva

Inca de la inceputul anilor 1990, studiile stiintifice au demonstrat ca laserele sunt o metoda eficace de indepartare a parului nedorit, astfel incat primul aparat de inlaturare a parului cu laser a aparut in America in 1996. De atunci, au tot aparut diverse aparate de epilare a parului inestetic, printre care si laserul cu lumina intens pulsata, IPL. Desi inca nu s-a dovedit stiintific ca aceste masinarii pot indeparta in totalitate si pentru totdeauna pilozitatea, putem spune, insa, ca acestea pot inlatura parul in mod semnificativ, pentru o perioada de foarte multi ani.

epilareModul in care functioneaza epilarea definitiva IPL:

In timpul tratamentului, o lampa cu filtre incluse va fi folosita pentru a atinge pielea cu flash-uri de lumina. In acest timp va aparea o senzatie de cald, care insa, poate fi inlaturata cu ajutorul unui gel sau spray de racire. Cei mai multi oameni descriu procedura ca fiind una incomoda, cu furnicaturi sau cu senzatii de usturime, senzatii care dispar dupa cateva ore. Tratamentele pot fi repetate la intervale lunare, de 5-6 sedinte. De asemenea, costurile pentru epilarea definitiva IPL depinde de marimea zonei tratate si de numarul de sedinte necesare.

Care sunt riscurile si potentialele complicatii care pot aparea in urma tratamentului cu laser pentru indepartare a parului?

Imediat dupa procedura, se poate observa o umflatura iar pielea poate deveni un pic roz sau rosie. Pacientii care au trecut prin asa ceva au descris aceasta senzatie ca pe arsurile solare usoare, dar aceste reactii au trecut dupa maxim o zi. Daca pigmentul pielii absoarbe energia laserului prea mult, acesta poate fi deteriorat lasand pete pale pe piele. De regula aceste pete se vindeca cu usurinta.

Citeste si:  Colagenul de baut, un produs de ingrijire cu virtuti anti-age

Tratamentul de epilare definitiva IPL mai poate provoca pielea la supraincalzire rezultand vezicule si, eventual, cicatrici. Aceste cazuri sunt, insa, extrem de rare si au loc din cauza intensitatii laserului prea mare. Persoanele au culoarea tenului diferit, prin urmare, inainte de procedura medicul ar trebui sa testeze sensibilitatea pe o portiune mica de piele.

Ce trebuie sa faci dupa tratamentul de epilare definitiva IPL?

Pentru a reduce riscul de complicatii, este foarte important sa urmati sfaturile medicului. In urma acestui tratament trebuie sa: aplicati o crema antiseptica, sa nu va expuneti la soare iar daca apare vreo infectie sau durere persistenta, sa anuntati imediat pe cel care v-a supus procedurii.

In ciuda acestor mici efecte secundare, epilarea definitiva IPL ramane una dintre cele mai eficiente metode de indepartare a parului pentru o perioada lunga!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *