Cum porti miresmele magice ale parfumurilor arabesti prin stratificare

1Ce ne poate invata cultura sinonima cu cele mai inmiresmate parfumuri din lume despre noi moduri de a purta parfum? Vom face o calatorie in Orient si vom invata cum sa amestecam si sa potrivim parfumurile arabesti prin stratificare, pentru a avea o aroma personalizata.

Influenta Orientului Mijlociu modern a schimbat cursul parfumeriei. Unul din ingredientele cel mai des folosite in parfumuri arabesti este oud-ul. Derivat dintr-un arbore vesnic verde din Sudul Asiei infectat cu o ciuperca care determina producerea unei rasini cu miros intepator, oud (cunoscut si sub numele de lemn de agar) a fost folosit in Arabia de secole si joaca un rol principal in crearea parfumurilor ce pot fi purtate zilnic (uleiul pur este tamponat in spatele urechilor si in punctele cu puls). In ziua de azi, aproape fiecare casa de parfumuri arabesti are un miros care pune in evidenta nota de oud. Poti observa asta cerand mai mult mostre parfumuri arabesti de la magazinele care comercializeaza sa ceva.

In mod evident, una dintre cele mai atragatoare caracteristici ale oud-ului este capacitatea de stratificare – imbunatateste si creste spectaculos puterea de mentinere a altor elemente olfactive. Majoritatea parfumurilor moderne sunt construite astfel incat sa ofere in esenta stratificare incorporata: notele de sus, de mijloc si de baza se “elibereaza” in succesiune, ca o revelatie lenta. Dar asta nu inseamna ca nu exista loc pentru modificari creative: elemente suplimentare le pot face mai bogate si mai durabile sau chiar le pot schimba caracterul complet.

Citeste si:  Care este cea mai potrivita forma de unghii pentru tine?

Cu cat este mai simplu un parfum, cu atat este mai usor de stratificat – de aici liniaritatea redusa a majoritatii ofertelor parfumurilor arabe. Pentru a avea cel mai surprinzator efect olfacitv, este important sa amesteci parfumurile care au diverse fatete. Este o stiinta a amestecarii parfumurilor opuse, cum ar fi florale si lemnoase, picante si dulci. Amplasarea este, de asemenea, esentiala, aplicand parfumuri diferite in diferite zone – cele mai grele pe punctele de puls, cele mai usoare pe par si haine – astfel incat acestea sa functioneze in armonie, dar sa nu concureze direct.

Pentru femeile din Orientul Mijlociu, stratificarea este a doua natura, deoarece isi experimenteaza intreaga viata prin prisma parfumului: uleiurile de parfum sunt aplicate pe pielea copiilor, iar oaspetilor la cina li se prezinta in mod obisnuit o tava cu parfumuri pe care sa le probeze dupa masa. Parfumul este tratat cu respect, dar si cu fler creativ. Nu este un secret faptul ca in aceasta parte a lumii, femeile schimba parfumurile in felul in care femeile occidentale isi schimba hainele. Este o forma de auto-exprimare.

Deci, cu toate cele spuse, cum se realizeaza stratificarea?

Pasul 1

Aplica mai intai o cantitate generoasa de amestec de mosc pe toate zonele expuse intr-un mod similar cu cel al utilizarii unei lotiuni. Alegerea bazei de mosc va defini modul in care vei mirosi mai tarziu in timpul zilei, mai ales atunci cand notele de baza apar si se aseaza. Poti opta pentru note florale, vanilie sau pudra pentru a numi cateva.

Citeste si:  Te pregătești să devii mămică? Află cum poți decora camera bebelușului tău cât mai drăguț!

Pasul 2

Exista multe calitati diferite ale oud-ului pur. Singur, extractul miroase simultan cald si amar, are un aspect pamantesc, animalic, captivant, care te face sa vrei sa-l mirosi din nou, dar este si dens, turbos si coplesitor.  Aplicarea oud, ca parte a acestui ritual, este esentiala pentru obtinerea unui exotism serios al urmelor bogate, adanci de lemn si miros pamantesc, pe care le lasi in urma. Aplica oud-ul pe partea din spate a mainii si apoi dupa urechi, frecand usor.

Pasul 3

Alegerea parfumului in acest moment depinde in totalitate de tine si de personalitatea pe care doresti sa o proiectezi pentru ziua respectiva. Te sfatuim sa nu folosesti parfumuri grele, deoarece ai adaugat deja cateva arome puternice. Acest lucru este deosebit de important de evitat in timpul verii, in timp ce este mai acceptabil in zilele si climatele mai reci.

Alegand parfumurile arabesti care iti plac, si miresme de oud si mosc, vei obtine, prin stratificare, nota ta personala de miresme.