Fii artist cu Google Chrome Canvas

In linia experientelor pe care Google are obiceiul sa le lanseze, iata Google Chrome Canvas, o aparitie recenta sau cum sa faci din navigatorul tau web o paleta pentru a desena sau pentru multe altele.

Google a lansat cu maxima discretie Canvas. Este vorba despre o unealta care le permite internautilor sa creeze rapid desene sau alte lucruri precum luatul de notite. Acestea vor fi automat inregistrate in contul lor de Google.

Simplu dar practic. Ulterior, utilizatorul are posibilitatea de a accede acest date oricand de pe orice aparat, PC sau laptop conectat la Internet. In plus, aceste desene sau notite pot fi descarcate mai apoi in format PNG. Aceasta unealta este extrem de simpla – utilizatorul sare posibilitatea de a alege intre cinci tpuri de scrieri: creion, stilou cu penita, carioca, creta si radiera si poate selectiona culoarea dorita cu care sa scrie sau sa deseneze. Pentru acestea din urma utilizatorul poate alege din mai multe optiuni preselectionate sau sa afiseze un meniu personalizat sau sa selectioneze orice culoare hexadecimala.

Din fericire si radiera este prezenta pentru a sterge orice greseala facuta. Cat despre meniu, acesta se limiteaza la un simplu « exportare desen ».

Chrome Canvas nu functioneaza exclusiv cu Google Chrome iar acesta este un lucru foarte bun. Poate fi folosit de pe orice navigator care suporta WebAssembly. Este si cazul lui Firefox spre exemplu. Desenele se pot realiza cu un mouse. Canvas nu este prima unealta pentru desenat semnata Google. Aceasta a mai publicat o aplicatie pentru desen AR pentru aparatele mobile si o aplicatie de stil MS Paint 3D pentru realitatea virtuala. Google Keep, aplicatia de luat notite de la Google este una din alte aplicatii recente pentru desenat, scris sau luat notite.