Smartphone – coronavirus poate supravietui pana la 96 de ore

Primele studii arata ca coronavirusul poate supravietui pana la 72 de ore pe suprafete precum plasticul sau otelul. Pentru sticla care acopera ecranul smartphone-urilor, singurul studiu disponibil pentru moment este acela care demonstreaza ca acest virus poate supravietui pe smartphone-uri pana la 96 de ore.

Deoarece este atins in permanenta si nu este curatat foarte des si mainile nu sunt spalate atat de des pe cum ar trebui, smartphone-ul este un veritabil cuib de microbi. Se stie deja ca acest Covid-19 se poate transmite si de pe suprafete. Si primele studii efectuate in acest sens nu sunt deloc linistitoare. Conform unui studiu american, coronavirus poate supravietui pana la 72 de ore pe suprafete precum plasticul sau metalul. In ceea ce priveste sticla care acopera ecranul acestor telefoane inteligente, aceasta ar trebui curatata destul de des. In 2003, in urma epidemiei cu SRAS-COV, OMS a ajuns la concluzia ca ca acest virus ar putea rezista pana la 96 de ore (4 zile) pe sticla si, la fel ca si coronavirusul, 72 de ore pe otelul inoxidabil si pe plastic. In absenta unui studiu specific, trebuie sa pornim de la principiul ca acest virus poate supravietui pana la patru zile pe suprafata din sticla a telefonului nostru inteligent.

Citeste si:  Turism si relaxare in Targoviste – Dambovita

Problema nu este ca risti sa iei acest virus prin contact direct daca atingi ecranul smartphone-ului infectat. Pielea este o fortareata si ne izoleaza de majoritatea din infectii. Insa, suntem fiinte umane si avem tendinta sa ne ducem, inconstient sau nu, de mai multe ori mana la fata sau la gura, mai ales in zona nasului, a gurii si ochilor care sunt de altfel puncte de intrare pentru virusi. Drept urmare trebuie sa ne spalam cat mai des mainile si sa curatam cat mai des tot ce atingem. Mai ales daca ducem acest obiecte afara cu noi, la cumparaturi spre exemplu.