Huawei afirma ca HarmonyOS va fi utilizat de 100 de milioane de aparate in 2021

Huawei este increzator in viitorul lui HarmonyOS, alternativa sa la Android. Conform firmei chinezesti, 40 de marci se vor baza pe acest sistem de operare incepand cu anul 2021. De fapt, 100 de milioane de aparate din lume vor beneficia de HarmonyOS in 2021, conform declaratiilor Huawei, dornic sa se emancipeze in continuare.

Dupa mai multi ani de dezvoltare, Huawei a lansat prima versiune Beta pentru HarmonyOS, in 16 decembrie 2020, special dedicat pentru dezvoltatori. Initial, doar cateva telefoane inteligente vor fi compatibile cu HarmonyOS, printre care P40 si Mate 30. Cu aceasta prima varianta Beta, grupul chinezesc cauta sa seduca comunitatea de dezvoltatori, adeziunea acestora fiind esentiala. In aceasta optica, Huawei a gandit HarmonyOS drept un sistem de operare modular, care se adapteaza cu usurinta majoritatii obiectelor inteligente si terminale. Dezvoltatorii nu mai sunt nevoiti sa programeze o aplicatie diferita pentru fiecare categorie de terminal.

In timpul unei conferinte organizate in cadrul Huawei Developer Day, Yang Haisong, vice-presedinte al departamentului software din cadrul Huawei a reafirmat ambitiile grupului pe termen scurt. De la lansarea versiunii Beta mobile HarmonyOS 2.0, un numar mare de dezvoltatori s-au alaturat ecosistemului HarmonyOS.

40 de marci isi vor arata increderea fata de HarmonyOS incepand cu anul 2021
Conform aceluiasi Yang Haisong, numai putin de 40 de marci vor miza pe HarmonyOS incepand cu anul 2021. Huawei citeaza deja un numar mare de marci chinezesti precum UnionPay, Youko sau iFlytek dar si companii de anvergura mondiala printre care Volvo. In 2019, Geely, casa mama a Volvo Cars a incheiat un parteneriat cu Huawei. Acest acord prevede ca sistemul HarmonyOS sa fie integrat masinilor inteligente produse de catre Geely.

Citeste si:  Ce joc Lego să aleg?

In plus, 100 de milioane de aparate diferite (masini inteligente, smartphone-uri, ceasuri inteligente, ecrane, televizoare, boxe) vor beneficia de HarmonyOS incepand cu anul 2021. Se zvoneste ca P50 va fi primul smartphone vandut cu acest nou sistem de exploatare.