Simptomele comune ale tulburarii digestive

Simptomele comune ale tulburarii digestiveMai jos puteti gasi o lista de simptome de tulburari digestive care pot indica o suferinta a tractului digestiv, dar aceasta nu este o regula generala.Va rugam sa nu ezitati si contactati medicul dumneavoastra daca observati oricare dintre aceste simptome digestive. inapetenta Inapetenta este definit ca lipsa poftei de mancare.

 

 

Va rugam sa retineti ca nu este acelasi lucru ca evitarea produselor alimentare din cauza dureri abdominale! Poate fi determinata de cele mai multe boli digestive, dar, de asemenea, apare in cursul bolilor infectioase,, inima sau de rinichi boli ale sistemului nervos.

Alte tulburari pofta de mancare sunt: Anorexie sau lipsa totala a poftei de mancare, poate sa apara pentru toate produsele alimentare sau pot fi selectiv (aversiunea traditionala la carne in cancerele digestive). Anorexia poate fi adevarat (din cauza unei boli) sau false (boli psihice).

Anorexia nervoasa este o tulburare mentala a pacientului (de obicei apare la femei) sa limiteze aportul lor de mai multe alimente in nevoie, cauzele lor, varsaturi sau folosind laxative pentru a elimina consumul de alimente, cu o perceptie distorsionata a corpului lor.

Opus de anorexie este hiperorexia, ceea ce inseamna dezvoltarea excesiva apare in poftei de mancare si de boli digestive, cum ar fi paraziti, diabet, hipertiroidie, ulcer peptic.

Bulimia se traduce prin ingestia de alimente in cantitati mari, care depasesc organismul are nevoie intr-un timp scurt, urmat de remuscari si de voma, apoi sau de a lua laxative pentru a elimina consumul de alimente. Acesta este, de asemenea, o boala nervoasa.

Citeste si:  Simptome hemoroizi

Potrivit regiunea abdomenului in care se afla si radiaza zone, corespunde la un organ bolnav. Medicul poate fi ajutat foarte mult daca sa acorde o atentie la durata durerii, in cazul in care seamana cu o crampa sau are un caracter continuu, se produce in timpul zi sau noapte, apare dupa mese sau inainte de mese si de ce fel de alimente declanseaza aceasta, in cazul in care se opreste dupa ce manca sau de a lua un pansament gastric.

Durere in spatele sternului la inghitire (odinofagie) este cauzata de tulburari motorii esofagiene, ulcer sau cancer esofagian. Daca este perceputa ca o arsura este cel mai probabil o consecinta a bolii de reflux gastro-esofagian, dar angina pectorala se poate manifesta in acelasi mod.

Durere in piept (epigastrica) poate aparea in caz de boli hernie hiatala, gastric, de colon, pancreas sau vezicii biliare. In general, in cazul in care pacientul este umflat si durerea este exonerat dupa scaun de emisie sau flatulenta, colon este responsabil.

Daca durerea este eliberat dupa ingestia de alimente si pansamente gastrice, aceasta este, in general, cauzate de stomac. De obicei, dureri de colica biliara apare chiar sub coaste, dar poate incepe in epigastru, dar asocierea cu febra, greata, varsaturi bilioase face mai clar diagnosticul. Durere pancreatic are loc dupa abuzul de grasimi si alcool si radiaza in colum spinarii.

Citeste si:  Simptome Diabet gestational

Durere dreapta sub coaste (hipocondrul drept) este, de obicei, caracteristic pentru vezicii biliare, mai ales daca durerea radiaza in umarul drept. In alte cazuri, ea poate fi cauzata de pleurezie, pneumonie de drept pulmonar, cancer de colon, de colon iritabil sau boala de rinichi. In plus, uneori este cazul durerii provocate de o hernie de disc sau nevralgii intercostale, ceea ce face foarte dificil de a detecta exact in cazul in care durerea provine si in cazul in care o degaja.Durere in jurul buricului (zona din jurul buricului) apare in IBS si enterita infectioasa.

Durere in partea stanga a abdomenului sub coaste-lea poate fi gazului din cauza acumulate in stanga colon, sindromul de intestin iritabil, dar, de asemenea, tumorile de colon unghi splenic, boli de splina, rinichiul stang, plamanul stang si pleurei.

Durerea resimtita de mai jos ombilic, deasupra pubisului (hipogastru) este produs, fie de catre intestinul mic sau sansele de colon (sau boala de colon iritabil) sau ginecologice, de prostata sau a vezicii urinare probleme.

Uneori, durerea poate aparea ca un cutit sau de fulger in interiorul rect (proctalgia), manifestarea de colon iritabil si a cancerului de rect.