Ar trebui sa il ai pe sef printre prietenii de pe Facebook?

Superiorul tau ti-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook? Nu stii ce sa faci? Sa ii raspunzi favorabil la cerere sau nu? Iata cateva sfaturi pentru a administra situatia asa cum trebuie.

In era digitala, fiecare dintre noi stie cu siguranta ca cel mai bine ar fi sa incerci sa pastrezi un echilibru perfect intre viata personala si viata privata, aici intrand, bineinteles si Facebook sau alte retele sociale.

Dar uneori, frontierele nu sunt atat de bine delimitate. Intr-o firma foarte mare, slabe sanse ca seful cel mare sa iti trimita o cerere de prietenie. Dar in schimb, managerul, deci superiorul tau direct, s-ar putea sa iti trimita. La fel se poate intampla si daca lucrezi intr-o firma mai mica unde toata lumea cunoaste pe toata lumea.

Deci ce vei face? Vei refuza si vei risca sa il superi sau jignesti? Chiar daca ai tot dreptul sa ii refuzi invitatia, acest refuz s-ar putea sa nu fie privit cu ochi buni. Mai ales daca alti colegi il au deja pe sef in lista de prieteni.

Dar chiar daca unii sunt cam reticenti atunci cand vine vorba despre asta, sa fii prieten cu seful pe Facebook nu are doar dezavantaje. Aceasta noua « conexiune » va putea crea noi legaturi intre voi si este foarte utila atunci cand trebuie sa dai Like continuturilor care sunt in legatura cu activitatea firmei.

Citeste si:  Cum imi pot mobila dormitorul?

Si daca alegi sa accepti cererea de prietenie a sefului tau, cel mai bine ar fi sa incerci sa te gandesti de doua ori inainte de a posta ceva pe celebra retea sociala. Mai ales atunci cand vine vorba despre poze in aparenta inocente dar nefaste pentru cariera.

O alta solutie- poti restrange accesul la anumite informatii. Poti reduce accesul la anumite publicatii pentru a te tine departe de neplaceri sau probleme.