Ce este balonarea si cum scapam de ea?

 Ce este balonarea si cum scapam de ea?Balonarea, prin definitie, este o cumulare de gaze in intestin. Acesta poate fi de doua feluri, o cumulare din cauza mancarii si a stilului de viata inadecvat, sau poate fi o balonare bolnavicioasa, care nu este de neglijat in nici un caz. Balonarea mai poate fi provocata si de mancarea care nu este digerata complet.

 

Ce boli riscam prin balonare?

– boli de ficat si fiere
– boli pulmonare cu tulburari respiratorii
– boli pancreatice
– boli intestinale
– boli de inima
– boli aparute in urma unor interventii chirurgicale.

Bineinteles ca aceste boli grave au la baza lor si alte simptome pe langa balonare, si acestea sunt:

– stari de voma
– pierdere in greutate
– scaune moi.

In aceste cazuri, se consulta un medic pentru a completa un set de analize si a descoperi care este exact problema.

In cazul in care nu exista aceste simptome iar balonarea este pe baza alimentara, incercati sa depistati alimentele care va provoaca aceasta balonare si sa reducei consumul lor sau poate chiarsa le eliminati de tot din alimentatia dvs.

Citeste si:  Simptome durere – acuta cronica neuropata tratament

Daca doriti sa stimulati mai bine digestia, iata ce alimente trebuie sa consumati mai des, si cateva ceaiuri foarte utile:

– patrunjel
– coriandru
– marar
– fenicul
– chimen
– leustean
– ghimbir
– anghinarele
– ceai de musetel
– ceai de anason
– ceai de menta

In concluzie, in cazul in care balonarea nu este grava, iar simptomele mentionate mai sus, nu apar, atunci incercati sa schimbati stilul de viata si sa includeti in alimentatia dvs. legumele si ceaiurile mentionate mai sus, sa nu mancati fructe decat pe stomacul gol, sau intre mese. Incearca sa eviti alimentele care provoaca gaze in stomac, in mod natural: fasolea, mazarea, soia, lintea.