Simptome diabet

 Simptome diabetDiabetul este de mai multe tipuri insa acum vom prezenta in mare simptomele diabetului in general. Fie ca e de tip 1 sau 2 simptomele diabetului seamana intre ele pentru ca in ambele cazuri exista prea multa glucoza in sange si insuficienta in celulele corpului. Unul din semnele diabetului poate fi faptul ca mergeti mai des la toaleta. Daca urinarea este mai frecventa decat de obicei poate fi un semnal de alarma. Atunci cand exista multa glucoza in sange urinarea are loc mai des.

 

Un al semn al diabetului poate fi setea excesiva. Daca aveti senzatia ca nu va mai saturati de apa si simtiti mereu nevoia sa beti poate fi un semn de diabet. Setea care nu mai trece asociata si cu urinarea frecventa sunt semne care trebuiesc luate in considerare.

Pierderea in greutate poate fi unul dintre simptomele diabetului mai ales cand dumneavoastra nici macar nu incercati sa slabiti. Acest simptom este mai des observat la diabetul de tip 1, caz in care pancreasul nu mai produce insulina. Corpul are nevoie de o alta sursa de energie pentru ca nu mai are glucoza. Ca urmare, el isi procura energia din grasime si tesut muscular, ducand astfel la scaderea in greutate.

Slabiciunea si oboseala sunt alte simptome ale diabetului care apar tot din cauza glucozei.Daca insulina e inexistenta sau daca celulele nu reactioneaza la ea, atunci glucoza ramane in sange. In consecinta, celulele nu mai au energie si corpul devine epuizat si slabit.

Citeste si:  Acidul pantotenic, vitamina B5

Alte semne ale diabetului sunt furnicaturile sau amorteala la nivelul mainilor si picioarelor. Acest simptom se numeste neuropatie si se poate ameliora atunci cand nivelul de glucoza din sange este tinut sub control strict.

Alte simptome care indica prezenta diabetului sunt vederea incetosata, piele uscata sau iritata, infectii frecvente, taieturi sau sangerari care se vindeca foarte greu. Toate acestea apar ca urmare a nivelului ridicat de glucoza din sange. Fie ca simtiti unul sau mai multe semne, trebuie sa mergeti la doctor, si veti afla daca este cazul sau nu sa va faceti griji in privinta diabetului.