Sfaturi utile pentru a preveni incendiile

Incendiile sunt extrem de neplacute si pot sa duca la pagube materiale uriase si chiar la tragedii. Din pacate, odata ce acestea apar, pagubele sunt greu de recuperat, asadar, cel mai bine este sa se opteze pentru prevenirea lor.

Iata, asadar, cateva sfaturi extrem de utile care te pot ajuta in acest sens:

Instaleaza un sistem de avertizare si detectie a incendiului

Un astfel de sistem se dovedeste foarte util in extrem de multe situatii. Conform celor de la Royal-Security un sistem de calitate are capacitatea de a detecta rapid fumul si situatiile periculoase si de a transmite in cel mai scurt timp alarma catre institutiile competente ( pompieri) si catre proprietarii cladirii care prezinta riscuri. De asemenea, poate sa alarmeze sonor, in asa fel incat cei care se afla in apropiere sa poata lua atitudine.

Invata sa previi

Oricat de performant ar fi sistemul de detectie al incendiului, acesta te avertizeaza doar in momentul in care este o problema. Cel mai bine pentru tine este sa eviti orice tip de problema, iar pentru asta trebuie sa acorzi o atentie foarte mare tuturor elementelor care ar putea sa prezinte riscuri.

Citeste si:  Utilizează un soft de resurse umane și crește veniturile afacerii tale

In primul rand, trebuie sa ai grija ori de cate ori  folosesti chibrituri, brichete, lumanari si surse de foc. Acestea trebuie sa fie folosite cu atentie si sa fie stinse in momentul in care nu mai este nevoie de ele.

O sursa frecventa de incendii este reprezentata de instalatiile de incalzire sau e instalatiile electrice. Tocmai de aceea, in momentul in care acestea sunt montate, trebuie sa fie montate de profesionisti autorizati sa faca asta. Ocazional, instalatiile trebuie sa fie verificate, in asa fel incat sa se evite orice tip de risc.

Educatia copiilor, foarte importanta

Copiii trebuie sa beneficieze si ei de o atentie sporita, deoarece sunt curiosi si nu au multe dintre cunostintele de baza. Asadar, din simpla curiozitate pot sa porneasca un incendiu. Acestia trebuie sa fie educati inca din primii ani de viata in ceea ce priveste prevenirea incendiilor.

Cateva sfaturi utile, care scad riscul de astfel de probleme

  1. Nu lasa niciodata lumanari aprinse, indiferent de cat de sigur ti s-ar parea;
  2. Stinge tigara ori de cate ori o folosesti;
  3. Evita sa lasi imbracaminte langa aparate de incalzire electrice, deoarece exista riscul ca aceasta sa ia foc;
  4. Ai mare grija in bucatarie. Majoritatea incendiilor casnice pornesc din acest loc.