Cum poti elimina umiditatea intr-un spatiu inchis?

In numeroase spatii inchise din casa este necesara utilizarea unor solutii pentru eliminarea mirosurilor neplacute cauzate de umiditate. Uneori, aceasta situatie este cauzata de mucegai si acumularea de praf, un lucru ce nu se poate observa atat de usor cu ochiul liber.

Din fericire exista unele solutii naturale pentru a elimina umiditatea sau pentru a preveni si neutraliza mirosurile neplacute care ajung cel mai adesea pe haine.

 

Boabele de cafea. Boabele de cafea macinate sau prajite au o aroma puternica si pot elimina foarte usor mirosurile neplacute cauzate de umiditate. Sunt chiar recomandate pentru cosurile de gunoi, pentru dulapuri si in alte spatii care nu sunt ventilate adecvat.

Sucul de lamaie. Aroma de citrice este si ea de mare ajutor pentru a elimina mirosurile neplacute cauzate de mucegai care se dezvolta mai ales in bucatarii sau in bai.

Scortisoara. Este o mirodenie minunata foarte aromata care contine uleiui esentiale anti-microbiene care ajuta la eliminarea multor micro-organisme. Pe de alta parte, mirosul sau puternic este foarte usor absorbit si penetreaza mai ales in locurile unde ventilatia nu este prezenta.

Sarea de mare. Chiar daca sarea de mare nu are o aroma atat de puternica ca si celelalte ingrediente, are o putere mare de abosrbtie deci este cea mai buna alegere pentru a pune capat umiditatii. In mod ideal, ar trebui sa fie asezata in locurile unde se acumuleaza cel mai mult si cel mai des umiditatea.

Citeste si:  Cum sa oferi sfaturi oamenilor ca sa fie recunoscatori

Vanilia. Esenta naturala de vanilie este cel mai bun remediu ce poate fi utilizat in casa pentru a elimina mirosurile neplacute cauzate de mucegai. Este un ingredient cu o aroma puternica care poate dezodoriza unele locuri precum frigiderul, pubela sau sertarele.

Alte recomandari contra umditatii:

  • verifica daca nu sunt cumva scurgeri de apa.
  • tine cat mai mult usile si geamurile deschise.
  • nu pune hainele umede in dulapuri.
  • foloseste un dezumidificator daca este cazul.