Secretele pe care nu le inveti in scoala de soferi

Secretele pe care nu le inveti in scoala de soferiTe-ai inscris in scoala de soferi si te-ai pregatit asa cum trebuie? Ai citit ligislatia si ai facut cat mai multe chestionare auto? Atunci inseamna ca  ai accesat www.chestionareauto.ro si stii tot ce trebuie pentru a putea iesi in trafic. In momentul in care iesi in trafic vei avea ocazia sa pui in practica tot ce ai invatat. Trebuie sa ai o relatie foarte buna cu instructorul tau pentru a conduce asa cum legea prevede.

   Iata care sunt secretele pe care trebuie sa le stii

Trebuie sa te obisnuiesti cu masina

Niciun instructor nu iti va spune ca iti va lua o buna perioada de timp pana cand te vei obisnui cu masina. Este foarte greu pentru un incepator sa se poata obisnui cu masina si sa conduca asa cum este recomandat.

Oglinda retrovizoare trebuie sa fie pozitionata corect

Inainte de a iesi in trafic trebuie sa te asiguri ca vezi foarte bine in oglinda retrovizoare si ca au fost eliminate toate zonele oarbe. Trebuie sa iti reglezi oglinzile in asa fel incat sa vezi tot drumul din spate. Trebuie sa vezi pana si masina care se deplaseaza dupa tine.

Cum treci corect printr-o baltoaca

In momentul in care nu poti evita o baltoaca si trebuie sa treci prin ea cel mai bine este sa reduci viteza. Nu trebuie sub nicio forma sa franezi brusc deoarece risti sa ramai in acea baltoaca. Trebuie sa apesi frana dar nu foarte tare.

Citeste si:  Alergia la praful de casă

Invata sa utilizezi frana de mana

Inca de la primele ore vei invata ca orice parcare trebuie sa se realizeze cu ajutorul franei de mana. Pe timpul iernii exista posibilitatea ca frana de mana sa poata ingheta asa ca cel mai bine este sa o actionezi doar daca situatia o cere cu adevarat.

Ce trebuie sa faci daca masina din fata ta incetineste

Daca masina din fata ta incetineste si ai posibilitatea de a face o depasire o poti face. In cazul in care nu ai aceasta posibilitate este recomandat sa incetinesti si tu. Poate ca in fata masinii urmeaza trecere de pietoni sau este un animal pe strada pe care acesta incearca sa nu il loveasca. Cel mai bine este sa conduci prudent si sa nu te grabesti sa il depasesti.

Nu intoarce volanul inainte de a face virajul

Daca esti la semafor si astepti sa faci un viraj nu este in regula sa intorci si volanul. Nu este deloc recomandat sa faci asta. Poti chiar sa produci un accident. Asteapta sa te incadrezi asa cum este specificat pe jos.

Scoala de soferi trebuie sa fie tratata cu seriozitate. Trebuie sa fii dispusa sa inveti tot timpul. Nimeni nu se naste invatat asa ca trebuie sa ai rabdare cu tine. Cu fiecare sedinta de condus devii mai buna si mai precauta. In plus doar asa vei reusi sa conduci corect si sa nu mai ai emotii in ziua cea mare.

Citeste si:  Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un proaspat utilizator de tigara electronica

Cu cat esti mai atenta la ceea ce te invata instructorul tau cu atat vei conduce mai bine.