Lipsa de energie. Ce obiceiuri proaste o cauzeaza?

Te confrunti si tu cu lipsa de energie? Fara sa ne dam seama uneori, exista unele obiceiuri sau lucruri din viata de zi cu zi care ne storc de energie. Astfel ca, uneori, dupa o noapte de somn, ne trezim dimineata epuizati, cu o singura dorinta, de a ne intoarce inapoi la somn. Acest sentiment este adesea insotit de vechiul nostru prieten, lenea. Indiferent de câte ori incercam ultimele suplimente alimentare la moda, sporturi sau chiar accesorii pentru a ne ajuta sa dormim mai bine, nimic nu ajuta. Care poate fi cauza? Acele mici obiceiuri urâte de zi cu zi pe care le-am adoptat insidios de-a lungul anilor si care ne dau batai de cap. Inainte de a scapa de ele, trebuie sa le identificam insa.

Facem o gramada de liste cu ce avem de facut

Foarte in tendinte in ultima vreme, listele cu ce avem de facut sau celebrele to-do -list ne ajuta sa ne organizam mai bine timpul. Dar, totusi, unele persoane se pot simti depasite in fata unei liste cu lucruri de facut prea lunga… o supraincarcare cu informatii, care pe termen lung, duce la epuizare.

Citeste si:  Cum alegi husa pentru scaun?

Ecranele

Stam si ne uitam pana la final la fiecare episod din This Is Us. Dar vrem sa vedem ce se intampla si in urmatorul… sau nu mai putem inchide ochii dupa cel mai recent episod din American Horror Story. Da, se pare ca serialul nostru preferat poate sa fie cauza lipsei de energie din ultima vreme. Da, excesul de emotii puternice poate duce la o veritabila oboseala mentala.

O alimentatie proasta

Alimentatia dezechilibrata poate sa aiba si ea efecte negative asupra sanatatii. Atat cea fizica, cat si cea mentala. Alimentele transformate pot provoca o urcare brusca a nivelului de glucide care duce la o scadere brusca si ea a energiei.

Apneea ecranului

Atunci cand petrecem mai mult timp in fata ecranelor, respiratia devine sacadata. Este ceea ce se numeste apneea ecranului. Acesta este un fenomen care consta in blocarea respiratiei atunci cand stai in fata ecranelor.

Asadar, incearca sa renunti la aceste obiceiuri proaste pentru a beneficia de un somn de calitate!