Rolul alimentatiei echilibrate in mentinerea sanatatii

dieta-echilibrataCe auzim in ultima perioara la stirile prezentate de mass-media? Feluritelor neajunsuri economice dar si de ordin politic, se pare ca omenirea infrunta o adevarata criza legata de domeniul sanatati. Paradoxal, tocmai in tarile considerate a fi dezvoltate, und cheltuielile pentru dezvoltarea sistemului medical cresc vertiginor, oamenii sunt din ce in ce mai expusi la boli de tot felul. Statisticile prezente avertizeaza ca in proportie de 60% decesele sunt cauzate de un mod gresit de viata, 20% de poluare si doar 20% de factori congenitali sau accidente.

Aceste statistici se traduc in faptul ca 80% dintre decese sunt cauzate de propriile noastre greseli. Filosoful Seneca spunea “Omul nu moare, ci se omoara”. Acest lucru se intampla pur si simplu ignorand legile naturii, datorita poluarii apei si aerului, o alimentatie eronata, consumului de alcool si tigari, excesului de medicamente. Corpul uman poseda un mecanism extraordinar, apt sa suporte foarte multe excese, din aceasca cauza ajungem sa nu stim cand am depasit linia rosie. Asa s-a ajuns ca in prezent un american din cinci sa fie obez, doi oameni din cinci sa moara din cauza bolilor cardiovasculare, iar unul din doi barbati si una din trei femei sa ajunga in final sa fie diagnosticati cu o forma sau alta de cancer. Se stie despre cancer si bolile cardiovasculare ca sunt cele mai raspandite maladii ale epocii moderne.

Citeste si:  Fructe cu indice glicemic ridicat de evitat

Toti acest factori de risc ar putea fi scazuti prin corectarea stilului de viata si de alimentatie, scaderea excesului de toxine din organism, exces ce isi are originea in hrana semipreparata, congelata, conservata, sa alimentatiei de tip fast-food care practic nu are nicio valoare nutritiva. Nu trebuie uitat ca pentru un stil de viata echilibrat trebuie avut in vedere si un mod de alimentare adecvat. Pentru asta, avand in vedere ca hrana noastra contine din ce in ce mai putini nutrienti, suplimentele nutritive devin din ce in ce mai mult o necesitate. Un astfel de produs capabil sa echilibreze deficientele stilului de alimentatie fast-food este Fields of Greens, propus spre vanzare de firma Forever Living Products. Toata gama de produse Forever Living Products vine in intampinarea nevoilor alimentare corecte ale organismului nostru.

Alta gama de produse din categoria suplimentelor nutritive sunt bauturile pe baza de aloe vera, din care se distinge de departe cel mai popular produs al companiei, anume Aloe Vera Gel. Toate produsele oferite spre vanzare de diferite firme din categoria suplimentelor nutritive, ajuta organismul in atenueze efectele exceselor pe care cateodata la facem cu buna stiinta. Din pacate unii oameni, ajung sa constientizeze efectele nefaste abia atunci cand incep sa se simta rau si ajung pe mana doctorilor. Ei bine, pentru a prevenit efectele devastatoare pe care excesele le au, aveti in vedere si modul in care puteti ajuta organsimul sa faca fata mai bine provocarilor de zi cu zi.