Simptome pneumonie

 Simptome pneumoniePneumonia este o boala grava , o infectie la nivelul plamanilor, care, in prima faza, seamana cu o raceala. Netratata, pneumonia se poate agrava si uneori poate duce la deces. Din cauza simptomatologiei asemanatoare unei raceli pneumonia este de multe ori ignorata. Pneumonia apare in urma infectiei cu un microb, nicidecum nu se poate asocia cu statul in frig sau ploaie. Aceasta afectiune poate aparea si la un sigur plaman.

 

Pneumonia se transmite prin secretiile din tuse. In momentul in care o persoana sanatoasa aspira aceste secretii de la o persoana bolnava, exista mari sanse sa se imbolnaveasca.

Simptomele pneumoniei variaza de la un individ la altul, in functie de imunitatea si varsta fiecaruia. Desi la inceput seamana cu o raceala, in urmatoarele zile se va agrava. Simptomele cel mai des intalnite la pneumonie sunt urmatoarele:

– frisoane care persista

– febra

– durere puternica in spate care este foarte des intalnita la pneumonie

– lipsa apetitului

– tuse severa

– oboseala si slabiciune

– dureri toracice

– dificultate in respiratie care poate fi insotita de suieraturi

– accelerarea batailor inimii

La sugari si copii mici simptomele difera si pneumonia este mai greu de diagnosicat. La acestia simptomele pot aparea sub forma diareei, agiatiei, varsaturilor si refuzului de hrana.

Citeste si:  Niacin

Diagnosticul se va stabili in urma unei radiografii toracice sau prin examenul microbiologic al sputei.
Cu cat este tratata mai devreme, cu atat dispar mai repede simptomele pneumoniei. La persoanele cu un sistem imunitar slabit pneumonia este mai severa. Tratamentul pentru pneumonie consta in administrarea de antibiotice, si durata acestuia difera de la un pacient la altul.

Nu ignorati simptomele descrise mai sus chiar daca simtiti ca aveti o simpla raceala. Un control la medicul de specialitate si tratamentul necesar, va vor ajuta sa scapati mai repede de pneumonie si sa evitati unele complicatii.