Profita de razele soarelui dimineata

Profitatul de razele soarelui moderat si in mod inteligent te poate ajuta sa iti imbunatatesti in mod considerabil starea de santate. Astfel, inceperea zilei cu cateva raze de soare nu poate fi decat benefic.

De ce este atat de important sa profiti de razele de soare? Dis-de-dimineata, dupa ce te trezesti fa-ti un obicei in a trage draperiile si a permite razelor de soare sa intre in camera. Lumina zilei activeaza secretia de cortizol, hormonul care are sarcina de a regla metabolismul grasimii si contribuie la imbunatatirea calitatii somnului. Secretia de cortizol urmeaza un ritm fix, este maxima intre orele 6-8 dimineata dupa care scade, odata cu sosirea serii fiind minima. Daca locuiesti intr-un loc mai putin luminos trebuie sa stii ca exista simulatori de lumina naturala.

Care sunt beneficiile soarelui asupra sanatatii? Lumina naturala a soarelui contribuie la:

  • scaderea tensiunii arteriale ;
  • imbunatatirea circulatiei sanguine ;
  • ameliorarea transportului oxigenului in sange ;
  • diminuarea ritmului cardiac in perioada de repaos ;
  • diminuarea nivelului de zahar din sange;
  • diminuarea nivelului de colesterol rau ;
  • producerea de vitamina D ;

Razele de soare sunt in egala masura utile in tratamentul anumitor boli precum acneea, artrita, depresia, psoriazis, anxietate si hiperactivitate.

Cate 15 minute pe zi la soare pe zi, dimineata sunt suficiente pentru asiguraraea sintezei de Vitamina D. Profita de primele raze ale soarelui dimineata pentru a-ti bea cafeaua pe terasa sau pentru a face putin sport. Nu exista o modalitate mai placuta de a incepe ziua, te vei convinge singura de acest lucru.

Citeste si:  Cele mai frumoase modele de rochii ale noului sezon

Pentru a profita la maxim de beneficiile razelor de soare trebuie sa limitezi expunerea la soare. Perioada ideala este de 20-30 de minute.  Inainte de orele 11 dimineata soarele nu este atat de agresiv. Deci, momentul ideal pentru a profita de soare.