Tot ce trebuie stiut inainte de achizitionarea unui teren construibil

teren construibilCasa visurilor este la doar un pas distanta. Daca deja persoana in cauza stie ce isi doreste in acest sens, adica, unde sa fie amplasata si cum sa fie construita, atunci nu ii mai ramane nimic altceva de facut decat sa isi cumpere terenul, sa discute cu o firma de constructii si sa isi puna planul in aplicare. Achizitionarea unui teren construibil depinde de mai multi factori  – intre acestia, cei mai importanti sunt: pretul, amplasarea, cat de aproape este de locul de munca, de scoala copiilor, cat de bun este pamantul astfel incat si curtea sa poata fi amenajata in mod placut.

Micile „capcane” ale terenului construibil

Pot exista mici capcane ce pot zadarnici eforturile de a construi ceva pe un anumit teren. Spre exemplu, ar fi foarte costisitoare lucrarile de constructie a canalului de scurgere a apei. Terenul trebuie sa dispuna de intrari pentru canalizare, teava de gaze, electricitate, servicii de telefonie. Altfel, ar costa foarte mult introducerea acestora pe cheltuiala proprie.

Teren construibil, dar cu ce pret?

Inainte de a achizitiona un teren, trebuie verificat si comparat pretul acestuia cu pretul pietii si luate in calcul si toate taxele aditionale ce trebuie platite. Analiza se dovedeste foarte importanta.

Verificarea solului inainte de semnarea documentului

Citeste si:  Tratament, ce este si ce simptome de hernie cervicala putem experimenta?

Multe persoane cauta anunturi prin care se vand terenuri, pe site-uri de profil. Presupunand ca au gasit ceea ce isi doresc, inainte de a semna actele de achizitionare a terenului, trebuie ca persoanele care se arata interesate de ofertele site-ului anunturigratuite88.ro sa ia legatura cu un geolog astfel incat sa vada daca terenul nu este argilos, nu are prea multe roci sau galerii subterane, daca nu este poluat si nu prezinta alte probleme, cum ar fi potentialele avalanse.

Certificatele de urbanism indispensabile

Inainte de a achizitiona un teren, trebuie facut certificatul de urbanism, care cuprinde informatii precum dreptul de urbanism aplicat terenului, limitarile administrative asupra dreptului de proprietate si taxele ce trebuie platite. Certificatul optional implica mai multe informatii aditionale, precum scopul pentru care este utilizat terenul.

Concluzii

Cumpararea unui teren construibil este o investitie necesara tuturor  celor care vor sa isi ridice o locuinta, un bloc de locuinte, o cladire ce urmeaza sa fie folosita in scop comercial, pentru o afacere de tipul HoReCa, etc. Trebuie luat in calcul si ajutorul venit din partea unui profesionist in domeniu, ce reprezinta un adevarat ajutor. Un specialist poate sa dea mai multe detalii despre un teren, despre cat de bun este, despre ce se poate construi, despre zona in care este situat, pentru a nu comite greseli ce apoi sunt regretate. Terenul ales cu ajutorul unui expert cu siguranta ofera mai multa siguranta si permite inceperea imediata a lucrarilor, fara amanari inutile din cauza unor probleme ce pot fi evitate.

Citeste si:  Sfanta Maria Magdalena

Cu aceste informatii, cei care se arata interesati de un teren construibil isi pot lua masurile de precautie necesare si inima in dinti sa investeasca intr-un loc placut, curat, care sa ofere toate facilitatile!