Munca acasa, stresul la birou – cum sa muncesti mai eficient de acasa

importator scauneEste cunoscut faptul ca munca in echipa aduce beneficii. Din cand in cand simti insa nevoia sa te desprinzi de munca, de colegi, sa muncesti singursi in liniste. Cu siguranta ai si tu un coleg sotios, un altul galagios si tot asa, tipare ale celor care fie te distrag de la munca, fie sunt un plus de stres. Cand ti se ofera sansa sa muncesti de acasa tine cont de avantajele acestei metode si spune un mare da.

Muncesti mai eficient de acasa

In functie de organizarea pe care si-o face fiecare in parte poti fi cu mult mai rapid in munca de acasa. Spre exemplu iti scurtezi momentele de pauza, intrucat ai la indemana toate cele necesare, chiar si mancarea. Nu trebuie sa pleci din birou sa ai acces la asta, deci ai un timp castigat.

Eficienta se refera si la faptul ca te poti desfasura in voie. Ori muzica, ori linistea deplina in functie de tipul de persoana – exista un stil care sa favorizeze mai mult modul si timpul de munca. Nu se aplica tuturor sau nu se preteaza oricarui tip de munca, insa unii au acest mare plus de a se putea desfasura dupa bunul plac.

Munca in liniste, conditii create dupa preferinte

Citeste si:  Ce trebuie sa faci pentru a te binedispune inainte de a merge la munca?

Nu este totusi de neglijat ca ai nevoie sa iti muti biroul de acasa. Birou, scaun de birou, articole de papetarie sunt doar cateva dintre cele esentiale. Nu gandi ca a sta cocosat in pat este relaxant pentru munca la laptop. Ba dimpotriva, nivelul de caldura pe care dispozitivul il emana te poateafecta. Si nu numai ca iti va fi cald, gasesti tu solutii pentru asta. Dar si coloana ta poate fi afectata. Parca vorbeam de avantajele muncii de acasa – nu e cazul sa fii cocosat de munca, la propriu!

Ca tot eram la capitolul birou si scaun de birou, potriveste aceste elemente in asa fel incat sa dispui de lumina naturala, cat si de ventilatie naturala – deschide geamul, e dovedit stiintific ca aerul proaspat te relaxeaza si te ajuta sa gandesti mai limpede. Mai mult decat atat, cu rasetele de rigoare pentru cei sceptici, munca de acasa poate fi mai relaxanta si datorita unor tehnici.

Aplica stilul feng shui in amenajare, fa meditatii dese si manifestare libera, caci iti permiti in intimitatea casei. Totusi, nu faci mare lucru daca nu esti dispus sa investesti putin: alege un scaun confortabil, moale la sezut, caci e de la sine inteles de ce. Alege un birou cat mai aerisit pentru ca intentia este sa te relaxezi nu sa te aglomerezi.

Citeste si:  Nasterea domnului - sarbatoarea de Craciun

Se merita?

Depinde de fiecare. Unii exploateaza si timpul pe care l-ar dedica mersului pana la birou, respectiv timpul de intoarcere. Esti castigat atat timp cat nivelul de implicare este unul egal muncii necesare. Mai pe scurt, tot ai de muncit, indiferent de locatia ta. Poti eventual sa iti iei pauze de la stilul muncii in birou, muncind de acasa in perioadele super stresante.

Iar daca munca de acasa te defineste total, atunci creeaza un spatiu prielnic activitatii, fara sa uiti ca gradul de confort se aplica orelor de munca si mai apoi orelor petrecute in casa. Alege un birou si un scaun care sa se muleze stilului personal, o zona pe care sa o poti folosi lejer ca si living sau spatiu de relaxare la o cafea.