Pepene rosu si galben

pepeni-mainPoate suna prea bine ca sa fie adevarat, dar poti sa-ti mentii silueta consumand alimente extrem de delicioase.

Suna extrem de bine nu? Putem sa renuntam la vesnicele legume si sa ne rasfatam gustul cu …pene galben si rosu. Da, ati auzit bine, pepenele galben si rosu fac parte din categoria numita sugestiv „Prietenii siluetei”, fiind in topul listei nutritionistilor atunci cand recomanda regimul de slabire. Deci poti slabi si mentine in forma fara sa mai strambi din nas si sa consideri asta o corvoada.

Pepenele galben are pe langa efectele de racorire, revitalizare si hranire si o actiune reglatoare a apetitului. Zemosul cantalup este bogat in vitamina C, un antioxidant puternic care lupta impotriva cancerului, este bogat in potasiu care ajuta la mentinerea in limite normale a presiunii sanguine. Persoanele care consuma regulat pepene galben prezinta un risc mai mic de a suferi atacuri de cord. Datorita continutului de fibre, pepenele galben ne ajuta sa ne mentinem greutatea corporala sau sa slabim.

Sanatate, greutate ideala si un gust desavarsit..ce ne-am putea dori mai mult? Pai, sfarsitul verii si inceputul toamnei care sunt marcate din punct de vedere gastronomic de aparitia pepenilor nu?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *