Reflexologia ne poate ajuta sa slabim?

Pentru cine nu a auzit despre aceasta tehnica sau nu cunoaste informatii legate de ea, reflexologia, ca ramura a medicinii orientale este o terapie bazata pe ideea ca orice parte a corpului este reprezentata pe suprafata mainilor si a picioarelor si ca aplicand presiune pe zone specifice la nivelul mainilor si picioarelor, numite zone reflexogene,  obtineti efecte terapeutice pentru alte parti ale corpului.

Da, ati ghicit, reflexoterapia reprezinta varianta profesionala a banalului masaj in talpa si in palma. Atunci cand este folosita impreuna cu o dieta sau cu un plan de control al greutatii, s-a demonstrat ca reflexologia poate oferi anumite beneficii.

Asa cum am precizat si in cazul acupuncturii, nu va lasati amagiti si nu va inchipuiti ca reflexologia va scapa rapid si usor de kg in plus. Din contra, pentru rezultate cat mai bune, sesiunile de reflexologie trebuie aplicate zilnic. Este adevarat, aceste sesiuni zilnice cu un profesionist implica costuri mari pe care majoritatea dintre noi nu ni le permitem, DAR, exista si variante mai accesibile. Multi oameni fac cateva sedinte de reflexologie cu un profesionist pentru a vedea in ce mod functioneaza aceasta terapie, si cum se aplica, iar apoi cauta carti si materiale, se documenteaza, si ajung sa-si aplice singuri aceasta terapie. Sau cineva apropiat va poate ajuta cu aceste sedinte. Astfel, in loc de 5 sedinte pe saptamana la un cabinet autorizat, puteti opta doar pentru 2, astfel costurile vor fi mult reduse.

Citeste si:  Cum putem accelera procesul de slabire

Foarte multe persoane care au incercat aceasta terapie sustin ca reflexologia cu zona de proiectie la nivelul talpilor curata organismul de toxine, imbunatateste circulatia, ajuta la slabit si imbunatateste starea de sanatatea a organelor .

Obiectivele reflexologiei in ceea ce priveste controlul greutatii sunt:

  • Energizarea intregului sistem digestiv.
  • Energizarea glandelor endocrine, inclusiv glanda hipofiza si tiroida. Asta va insemna o secretie de hormoni echilibrata si un apetit adecvat, controland poftele.
  • Stimularea splinei. Reflexologia aplicata pe proiectiile din talpi va poate ajuta sa hraniti splina, avand ca rezultat direct un apetit diminuat. Pe langa splina, concentrati-va si asupra pancreasului si rinichilor. Asta va va ajuta sa absorbiti mai multi nutrienti si sa utilizati mai bine alimentele pe care le consumati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *