Pastilele de slabit functioneaza?

Conform studiilor, una din trei persoane a tinut la un moment dat o cura de slabire si tot conform acelorasi studii, majoritatea celor care au trecut prin cure stricte de slabire au esuat in misiunea lor de a elimina kilogramele in plus.

Motivatiile pentru a slabi sunt multe: mass media, care promoveaza anumite stereotipuri de oameni, produsele fashion care sunt construite pentru persoane slabe sau sanatatea. Totusi, scopul nu trebuie sa scuze mijloacele iar slabirea nu trebuie sa fie facuta prin cure extrem de dure sau prin infometare. In mod normal, o slabire corecta se face prin schimbarea modului de viata:

 • Mancare sanatoasa;
 • Sport;
 • Eliminarea sucurilor acidulate si a zaharului procesat;
 • Eliminarea alcoolului.

Pentru multi oameni insa, schimbarea modului de viata inseamna sacrificiu, solutiile rapide parand mult mai atractive. Tocmai de aceea, piata pastilelor de slabit este una care vinde milioane de produse si atrage zilnic o multime de oameni ingrijorati de greutatea lor.

Functioneaza, insa, pastilele de slabit?

Daca nu ar functiona, cel mai probabil nu ar mai exista o piata atat de dezvoltata. Evident, nu functioneaza toate. De regula, cele care functioneaza sunt cele care contin ingrediente naturale si reusesc sa ofere acea cantitate de nutrienti care este utila corpului nostru pentru a-si desfasura activitatea zilnica in mod normal.

Citeste si:  Importanta elasticitatii si a tesaturii pentru o esarfa port-bebe

Nu vom insista pe tipurile de pastile care functioneaza si pe cele care nu functioneaza, in conditiile in care sunt facute deja o serie de studii si de teste: vezi pe celmaibun.net .

Vom insista, insa, pe ideea urmatoare: Nicio pastila de slabit nu functioneaza fara un stil de viata sanatos!

Din pacate, cei care doresc sa slabeasca nu pot sa mentina un stil de viata in care sa manance zilnic prajeli, sa bea alcool si sa consume cantitati industriale de dulciuri. Pur si simplu nu exista o pastila minune care sa contracareze astfel de excese. DAca doresti intr-adevar sa slabesti, trebuie sa reorganizezi in totalitate modul in care iti traiesti viata.

Nu trebuie sa o faci brusc, ci pe parcurs, insa trebuie sa ajungi la o alimentatie corecta si la o activitate fizica frecventa. Probabil ca stii toate sfaturile urmatoare, insa merita sa fie conturate:

 • Renunta la dulciurile ambalate din comert. Toate contin substante mai mult sau mai putin daunatoare corpului, care provoaca dependenta si faciliteaza obezitatea. Fructele pot fi o solutie mult mai sanatoasa.
 • Renunta la alcool. Alcoolul atrage, de asemenea, grasimea. Nu trebuie sa renunti de tot, insa nu transforma paharul de vin sau berea intr-un obicei zilnic!
 • Renunta la prajeli. Prajelile zilnice sunt si ele extrem de daunatoare, ducand la o multime de probleme de sanatate.
 • Fa sport! Nu trebuie sa iti faci abonament la sala, ci doar sa mergi pe jos sau sa alergi in fiecare zi. Este un efort minim pentru rezultate maxima.
 • Dormi corect!
 • Nu manca cu 3-4 ore inainte de somn!
 • Bea cat mai multa apa.
Citeste si:  Motivele pentru care poti alege buchete de flori pentru cadoul perfect

Pare greu, intr-adear, insa nu este imposibil, iar un stil de viata de acest fel iti poate aduce rezultate nesperate.Daca alaturi de acest stil de viata incluzi si pastile de slabit, cu atat mai bine.