„Pariul sportiv sigur” – există și nu mai este doar pentru matematicieni

pariu sigurSună amețitor de ademenitor: un pariu plasat care să îți asigure un câștig garantat, indiferent de rezultatul evenimentului sportiv. Un astfel de pariu este posibil doar în anumite condiții, trebuie vânat și presupune să ai conturi la multiple case de pariuri.

Ce este pariul sigur sau ”surebet”

Pariul sigur presupune un câștig garantat chiar dacă rezultatul unui meci de fotbal, de exemplu, este 1, X sau 2, (dar și în sporturi unde există doar victorie și înfrângere – 2 way surebet) însă pentru ca acest lucru să fie posibil, mizele vor fi plasate pe toate rezultatele posibile la case de pariuri diferite.

Un ”Surebet” îi este disponibil doar unui parior care cercetează atent toate piețele sau măcar majoritatea caselor de pariuri, pentru a specula momentul în care o astfel de oportunitate se ivește, pentru că nu sunt foarte dese și, de obicei, rămân disponibile pentru o perioadă limitată.

Totul pleacă de la stabilirea cotelor.

Casele de pariuri își asigură propriul ”Surebet”

pexels-karolina-grabowska-4040859

Așa cum o spune și Constantin Mazilescu, expert de pariere al cărui profil îl poți accesa aici, din start bookmakerii stabilesc cotele unui eveniment în așa fel încât să fie aproape sigure de câștig (asta se numește ”marjă”), indiferent cum se va termina un eveniment sportiv.

Citeste si:  La sfarsitul anului 2019, marketingul vinului - trecut si viitor - este legat de retelele de socializare

Exemplu: Dacă pentru aruncarea unei monede există șanse 50 % ca ea să cadă cu ”stema” în sus și 50 % cu ”banul”, cota ar trebui să fie în mod normal 2.00 pentru fiecare dintre aceste variante.

Casele de pariuri însă vor coborî  la 1.95 (sau chiar 1.90) cotele pentru ambele variante, asigurându-și o marjă de 5 % (sau chiar 10%, la o cotă de 1.90).

Și dacă sumele pariate sunt să zicem egal plasate pe ambele variante, casa de pariuri va fi sigură că se alege cu acel minimum de 5% – în Europa, marja este aproape întotdeauna spre 10% (scandalos, dar de cele mai multe ori adevărat).

În practică, după stabilirea unor cote inițiale pentru un eveniment, în funcție de pariurile plasate, bookmakerii ajustează cotele pentru a încuraja pariuri în cealaltă direcție, tocmai pentru păstra acest echilibru și a se asigura că nu vor pierde, neinteresându-i practic cum se termină un meci.

Cum apare un ”Surebet”?

Pariul sigur sau un surebet poate apărea în două situații:

  • Când o casă de pariuri setează greșit cotele pentru eveniment sportiv – astfel de erori sunt mai rare de când sistemul a devenit profund automatizat, însă apar cu oarecare regularitate și pot fi exploatate.
  • Când la o casă de pariuri s-au plasat sume importante doar pe un anumit deznodământ (să zicem pe ”stemă”, pentru a rămâne la exemplul cu moneda), și vrea să încurajeze alți pariori să mizeze pe ”ban”, pentru a ajunge la acel echilibru.
Citeste si:  Cofetaria care face ploaia nesfarsita mai suportabila

Această ultimă situație apare mult mai des, însă este important să ai acces la o aplicație sau un website de profil, cum este Mightytips Romania.

Exemplu de ”Pariu sigur”

Pentru meciul dintre Liverpool și Manchester City cotele cele mai bune de pe piață au fost 2,6 pentru Liverpool la o casă de pariuri, 3,7 pentru un egal la o altă casă și 3,4 pentru City la un alt operator de pariuri.

Pentru a stabili câștigul garantat se folosește următoarea formulă: 100 – (1: 2.6 + 1:3.7 + 1:3.4) x 100= 5%.

Sumele pariate pe cele 3 variante se plasează diferit cu ajutorul unui calculator online (dacă nu ești cumva un expert în calcule matematice):

  • Stabilim că vrem să obținem un cîștig net de 10 lei, folosindu-ne de această marjă de 5%.
  • Mizele (cu ajutorul calculatorului online) vor fi puse astfel: 77 lei pe cota de 2,6, apoi 54 de lei pe rezultatul de egalitate la cotă 3,7 și 59 de lei pentru succesul lui City la cota de 3,4.
  • Suma totală pariată este 190 lei, iar cea încasată va fi de 200 de lei, indiferent de rezultat.

Variații pentru maximizarea câștigului

Plecând de la aceleași cote, tot cu sprijinul calculatorului online, sumele mizate pot fi puse în așa fel încât două dintre mize, să zicem pe egal și succesul lui City să ofere recuperarea sumei totale pariate, în timp ce victoria lui Liverpool să aducă un câștig mai mare de 10 lei.

Citeste si:  Profita de razele soarelui dimineata

Este ceea ce se numește ”favorizare” a unui Surebet.

Cum vânezi un surebet

pexels-pixabay-210607

Indiferent că apelezi sau nu la un comparator de cote – sunt foarte multe în spațiul online – cert este că trebuie să ai conturi deschise la cât mai mulți operatori de pariuri, în care să dispui de bani pregătiți.

Astfel de oportunități vin cu frecvență scăzută și pot să dispară până treci prin procesul lung și anevoios al creării unui cont și alimentării lui cu fonduri.

Nu uita să verifici de mai multe ori calculele înainte de a plasa mizele. Puteți găsi o mulțime de informații utile aici.