Este copilul tau in pericol pe Roblox?

Roblox, platforma de jocuri online pentru copiii de sub 15 ani, au altura de metavers, ii ingrijoreaza pe unii parinti.

Un ziar cunoscut din Franta publica un articol cu titlu, Roblox, pericolele unui joc pentru copii. Cotidianul incerca sa ii alerteze pe parinti in legatura cu pericolul la care copiii lor sunt expusi pe aceasta populara platforma de jocuri online. Iti spunem mai multe in cele ce urmeaza.

Ce este Roblox?

Creata in 2004 in Statele Unite ale Americii, platforma Roblox este o lume virtuala in care copiii si adolescentii deopotriva se intalnesc pentru a discuta, pentru a impartasi experiente si pentru a alege unul din cele peste 27 de milioane de jocuri. Originalitatea Roblox consta in crearea de jocuri.
Pe scurt, Roblox este un fel de metavers pentru copii si adolescenti. La sfarsit de an 2021, faimosul creator de pantofi sport Nike s-a lansat pe Roblox cu Nikeland.

Un model economic extrem de limitat

Roblox ii ingrijoreaza pe multi parinti din cauza modelului sau economic extrem de discutabil. Chiar daca accesul la platforma este complet gratuit, compania mizeaza pe un model de “pay to win” sau chiar “pay to go on” dar, mai ales, “pay to create”. Pe scurt, accesul la Roblox este gratuit insa pentru a te distra pe Roblox va trebui sa platesti.

Citeste si:  Jucarii de lemn potrivite pentru un copil de 2-4 ani

Moneda de schimb utilizata se numeste Robux. Pentru a crea un joc, utilizatorii trebuie, drept urmare, sa investeasca in Robux. Daca vor sa beneficieze de cat mai multe functionalitati, acestia vor trebui sa scoata bani din portofel (portofelul lui mama si al lui tata). Mecanica este cam aceeasi cam peste tot: sa avansezi in cadrul unui joc, sa iti imbunatatesti personajul, sa achizitionezi skinuri, etc.
Implicand copiii si adolescentii, spunandu-le ca pot deveni si ei bogati si faimosi, creand propriul loc joc pe platforma, Roblox joaca un joc periculos.

Sursa: https://www.presse-citron.net/roblox-enfants-danger/