Farfuria mea anti-virusi

Bine alese, alimentele contin toti nutrientii necesari bunei functionari apararilor imunitare. Iata ce trebuie sa se regaseasca in farfuria ta pentru a te feri de virusi.

Spune da Vitaminei D
Expunerea la soare este necesara pentru fabricarea vitaminei D. Drept urmare, este necesara reconstituirea stocurilor de vitamina D deoarece, luptand impotriva virozelor, este una din cele mai importante vitamine pentru imunitate. Pentru asta, trebuie sa te expui la soare in intervalul orar 11-15, timp de 20-30 de minute pe zi. Acest lucru trebuie facut in special toamna si primavara. In ceea ce priveste sursele alimentare ce contin vitamina D acestea sunt: uleiul de ficat de cod, ficat de cod si peste gras.

Alimente verzi
O alta campioana in ceea ce priveste imunitatea de fier este Vitamina C care ne stimuleaza imunitatea. Vitamina C se “ascunde” in kiwi, citrice si fructe rosii, usor de consumat la micul-dejun sau la desert. Insa, cea mai buna strategie consta in a ne asigura de faptul ca farfuria noastra contine vegetale, macar la doua din cele trei mese principale. Traiasca legumele verzi precum broccoli sau varza de Bruxelles dar si ardeiul verde, patrunjelul sau spanacul, de consumat crud de preferinta.

Pre si probiotice
Flora intestinala constituie prima bariera impotriva virusilor de tot felul deoarece bacteriile “bune” care colonizeaza flora intestinala impiedica depunerea bacteriilor patogene. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca numai putin de 70% din celulele imunitare se afla in intestinal nostru, veritabil centru nevralgic in lupta impotriva virusilor. Numerosi sunt cei care cunosc rolul probioticelor, aceste bacterii regasite in cantitati generoase in iaurt, branzeturile proaspete, drojdia de bere, tofu, legume fermentate sau bauturile fermentate precum kefirul sau kombucha. Insa nu trebuie sa uitam nici de prebiotice care au rolul de a hrani aceste aceste bacterii cu fibra lor naturala. Nectarine, piersici, banana, grapefruit, usturoi, ceapa, sparanghel, leguminoase sau cereale…asigura-te ca nu lipsesc din farfuria ta anti-virusi.