Cam cat de sus reprezinta prea sus?

pantofi-cu-toc1Tocurile pot să facă adevărate minuni pentru picioare, să îndrepte coloana vertebrală imediat (bine ai venit echilibru) și să creeze un mers provocator. E posibil să avem un pantof prea înalt pentru ținuta business? Răspunsul scurt: da. Totuși nu este tot timpul așa ușor.

Cred că toți putem fi de acord că un pantof mai înalt ca cel prezentat nu este adecvat pentru ținuta de birou. Dar cum stau lucrurile în legătură cu un pantof cu platformă mică, însă tot cu vârful îngustat? Sau este alterată căutarea tocului de călcâiul tău gros ori subțire?

În timp ce mai toate codurilor de vestimentație la locul de muncă nu precizează o limită minimă sau maximă pentru înălțimea pantofilor cu toc, tradițional este agreat că un toc mai mic (

Cum îți poți da seama dacă pantofii tăi cu toc? Începe cu aceste întrebări:

1. Ce am în agendă în ziua aceasta? Voi fi nevoită să merg pe jos? Nu arată nici drăguț, nici profesional să te chinui pe pantofii cu toc atunci când e nevoie să umbli în acea zi. Pune înainte aspectul practic (de cele mai multe ori).

2. Care sunt persoanele cu care mă voi întâlni? Au o preconcepție asupra lucrurilor? Acest lucru se aplică inclusiv la haine. Dacă ști că te vei întâlni un om mai simandicos și de modă veche, atunci nu vei vrea să riști nimic prin îmbrăcăminte.

Citeste si:  Pentru o frumusețe de invidiat!

3. Aș purta acești pantofi într- discotecă? Dacă da, ar trebui să te mai gândești o dată (excepție în cazul în care dacă și în discotecă ai pantofi apropiați stilului office, ca și mine care mă îmbrac cu fuste până la genunchi, haine lungi și pantofi simpli cu vărf subțire).

4. Cam cât de înaltă este platforma? Depărtează-te de orice este peste doi cm înălțime și încearcă să păstrezi cealaltă parte a pantofului într-o notă mai conservatoare.

5. Cât de subțire ai călcâiul? În mod special pentru tocuri mai mari de 10 cm, tocurile subțiri cui pot părea nepotrivite și periculoase. Dacă vrei să iei un pantof cu toc înalt, încearcă un toc robust sau chiar gros (ajută la echilibru). Marginea poate să fie lucioasă mai ales cu tocuri de 7 cm sau chiar mai mici.

6. În ce fel arată restul călcâiului? În special dacă porți ceva foarte înalt, este de ajutor dacă restul călcâiului nu atrage atenția. Detalii precum brățări, catarame, curele, neoane și accesorii lucioase nu fac decât să atragă atenția spre piciorul tău. Un pantof clasic cu vârful îngust din piele mată și cu înălțimea de 12 cm atrage mai puțin atenția decât unul cu un toc de 7 cm, însă roz cu platformă și curele.

Citeste si:  Rochia de mireasa mult visata

7. Ce mai port? Dacă vestimentația mea include și pantaloni de costum atunci regulile mai pot fi simplificate pentru că tocul va fi acoperit de pantaloni. Dacă porți fustă, ia în considerare faptul că oamenii pot privi la pantofii tăi din toate unghiurile.

Nu vreau să fiu înțeleasă greșit; îmi place un toc distractiv și am câteva de felul acesta. Dar, de dragul unui decor profesional și pentru a nu atrage pe alții, să păstrăm nebunia pentru alte locuri decât locul de muncă, bine?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *