Iata trei tipuri de alimente pe care trebuie sa le consumi in fiecare zi pentru a te proteja impotriva bolii Alzheimer

Deoarece dieta are un impact semnificativ asupra bolii Alzheimer, este posibil sa se reduca riscul de a dezvolta boala prin adoptarea unei diete sanatoase pentru creier. Iata trei tipuri de alimente pe care le recomanda un medic.

In calitate de medic specializat in nutritie, Annie Finn si-a petrecut ultimul deceniu studiind impactul dietei asupra aparitiei bolii Alzheimer si a altor tipuri de dementa.

Ea a invatat ca si persoanele cu un istoric familial al bolii isi pot reduce riscul de a o dezvolta prin adoptarea unui regim alimentar sanatos.

Iata trei grupuri de alimente care, in opinia sa, ar trebui consumate in mod regulat pentru a proteja impotriva bolii.

Fructele de padure

Intr-un articol publicat pe site-ul Mind Body Green, Annie Finn explica faptul ca fructele de padure au un efect pozitiv asupra sanatatii creierului.

De fapt, concentratia lor „impresionanta” de polifenoli si fibre, care pot reduce nivelurile nocive de colesterol din sange si pot favoriza dezvoltarea bacteriilor intestinale bune, le face esentiale pentru sanatatea creierului.

Annie Finn recomanda consumul unei jumatati de cana de fructe de padure pe zi: afine, mure, capsuni, struguri, zmeura si asa mai departe. De asemenea, poti apela la fructele de padure congelate, care sunt la fel de nutritive ca cele proaspete.

Citeste si:  5 Lucruri interesante pe care nu le stii despre saltele

Legume cu frunze verzi

Consumul unui pumn de legume cu frunze verzi in fiecare zi are un impact considerabil asupra sanatatii creierului.

Intr-un studiu publicat in 2018 in revista Neurology care a urmarit imbatranirea a aproape 960 de adulti, persoanele care consumau legume cu frunze verzi au prezentat rezultate mai bune la testele de memorie si un declin cognitiv mai lent. Cercetatorii estimeaza ca un consum zilnic al acestor legume duce la o reducere cu 11 ani a varstei creierului.

Legumele cu frunze verzi ofera un set unic de nutrienti sanatosi pentru creier: vitamina K, luteina, acid folic si o forma puternica de vitamina E. Punctul lor forte consta in marea lor varietate: varza kale, spanac, varza, salata, coriandru, patrunjel etc. Un mic sfat: cu cat sunt mai inchise la culoare, cu atat contin mai multi nutrienti.

Cerealele integrale

Cerealele au fost mult timp criticate pentru ca sunt rele pentru sanatatea creierului, dar acum au o reputatie mai buna. Intr-adevar, majoritatea cerealelor consumate in Statele Unite vin sub forma de alimente ultraprocesate: biscuiti, prajituri, briose, beagles si asa mai departe.

Cu toate acestea, in ciuda reputatiei lor proaste de alimente inflamatorii, mai multe studii, cum ar fi cel publicat in revista Nutrients in 2022, arata ca cerealele integrale au proprietati antiinflamatorii. De asemenea, acestea furnizeaza flavonoide, nutrienti care ajuta la combaterea stresului oxidativ.

Citeste si:  Istoria astrologiei: Originile, dezvoltarea și influența asupra culturii și artei

Trei portii mici (o jumatate de cana) de cereale integrale, cum ar fi ovazul, bulgurul, porumbul integral si semintele de cereale, va vor ajuta sa va protejati creierul.

Sursa: https://www.marieclaire.fr/trois-types-aliments-pour-reduire-risque-maladie-alzheimer,1484982.asp