Rezumat:
Articolele fragile au nevoie de o atenție specială pentru a rezista condițiilor de transport și de manipulare și pentru a ajunge în stare intactă în mâinile destinatarului. Ambalajele pe care le veți utiliza depind de articolele pe care le veți ambala și de condițiile la care vor fi supuse. Forma articolului, cutia în care va fi ambalat, dacă acel articol este expediat sau depozitat – toți acești factori dictează alegerea celor mai potrivite ambalaje. În prezent, gama de ambalaje este foarte amplă și cuprinzătoare, incluzând ambalaje de protecție din carton, ambalaje din spumă, folie cu bule și, desigur, ambalaje din hârtie. Puteți opta chiar și pentru ambalaje de protecție gonflabile pentru a ambala acele bunuri care necesită protecție suplimentară. Fiecare tip de ambalaj îndeplinește anumite cerințe de ambalare și unele sunt mai potrivite cu anumite tipuri de mărfuri. În general, majoritatea tipurilor de ambalaje oferă un nivel ridicat de protecție, astfel încât mărfurile care sunt depozitate, stivuite sau expediate să își mențină starea intactă. De asemenea, ambalajele oferă protecție împotriva loviturilor, impactului, prafului, murdăriei, umidității, dar și împotriva vibrațiilor.
Ce înseamnă ambalaj de protecție?
Ambalajele care îndeplinesc rol de protecție sunt acele ambalaje concepute special pentru a proteja articolele expediate împotriva deteriorării și vătămării fizice. Pe parcursul transportului, coletele sunt supuse manipulării, mișcării, căzăturilor, impactului puternic, loviturilor și la mulți alți factori care le-ar putea compromite integritatea. Există o mare diferență între ambalajele obișnuite și ambalajele de protecție. Un ambalaj obișnuit este o cutie sau o pungă de curierat. Cutiile pot fi fabricate din materiale de protecție și pot fi întărite cu ajutorul colțarelor, dar nu sunt în sine ambalaje de protecție. În schimb, un ambalaj de protecție este un material care se adaugă în cutie, cu care se înfășoară un articol, cu care se umple o cutie, care oferă protecție împotriva prafului și murdăriei și care absoarbe șocurile. Tipul de manipulare, mediul în care mărfurile urmează să fie depozitate sau transportate, eventualii factori de risc determină ce tip de ambalaj de protecție este necesar să utilizați. Accesați https://www.ambalaje24h.ro/ pentru a explora o gamă completă de ambalaje de protecție, de la role de folie cu bule, plicuri antișoc cu bule, plăci din folie cu bule și până la colțare de carton, carton ondulat, carton gofrat și hârtie kraft.
Folia cu bule pentru protejarea mărfurilor
Folia cu bule este alternativa mult mai convenabilă la spuma din poliuretan. Folia cu bule este un ambalaj de protecție gonflabil și reprezintă modalitatea ideală de a proteja o gamă amplă de articole. Este ușoară, este flexibilă și poate fi tăiată cu ușurință la dimensiunea dorită, ceea ce o face unul dintre cele mai flexibile tipuri de ambalaje de protecție disponibile. Fabricată din polietilenă, folia cu bule este rezistentă la umezeală și murdărie, iar bulele umflate cu aer oferă o protecție surprinzător de robustă împotriva loviturilor și impactului. Folia cu bule este disponibilă sub formă de rolă, sub formă de pungi sau plicuri și sub formă de placă. Acționează ca o barieră de protecție, absoarbe șocurile și vibrațiile și este rezistentă la abraziune. De asemenea, poate fi refolosită de nenumărate ori, iar în momentul în care devine mult prea uzată, poate fi reciclată. Deoarece este fabricată din polietilenă, folia cu bule este ușor de reciclat și adesea este transformată tot în folie cu bule, ceea ce înseamnă că este un ambalaj de protecție extrem de ecologic.