Iata masina electrica cu cea mai mare autonomie din lume

Cea mai rezistenta masina din lume nu este o Tesla. Poate rula cu pana la 830 de kilometri cu o singura incarcatura.

Lucid Motors tocmai a dat lovitura la acest inceput de toamna. EPA, agentia de protectie a mediului in Statele Unite ale Americii, tocmai a evaluat noua Lucid Air cu 520 de mile autonomie, adica 830 de kilometri.

Agentia este cea care se ocupa de evaluarile oficiale in Statele Unite pentru masurile de autonomie ale masinilor. In Europa, masura oficiala urmeaza ciclul WLTP care a devenit o referinta pentru a estima autonomia unei masini electrice sau consumul unei masini hybrid.

Pentru a-si duce la bun sfarsit acest obiectiv, a masurat versiunea de lansare, “Dream Edition” care are toate sansele sa devina cel mai bun model din gama premium. Cu rotile sale de 19 inchi, costa doar 169 000 de dolari si comercializarea sa nu a fost inca lansata.

Agentia a masurat restul gamei si a obtinut urmatoarele rezultate:

• Lucid Air Dream Edition 19 inchi : 520 mile
• Lucid Air Dream Edition 21 inchi : 481 mile
• Lucid Air Dream Edition Performance 19 inchi : 471 miles
• Lucid Air Dream Edition Performance 21 inchi : 451 miles
• Lucid Air Grand Touring 19 inchi : 516 miles
• Lucid Air Grand Touring 21 inchi : 469 miles

Citeste si:  Tesla lanseaza in sfarsit Cyberquad insa vei fi dezamagit…

La Tesla, gama Model S este actualmente dominata de versiunea Grande Autonomie cu cei 652 de kilometri de autonomie in ciclu WLTP si 405 mile cu masura EPA in SUA.

Lucid Motors a ajuns la aceasta autonomie lucrand la aerodinamismul masinii precum bateria masinii. Lucid Air este dotata cu o baterie de 113 kWh pentru a afisa o astfel de autonomie. Anul viitor, o versiune mai ieftina si mai putin performanta este prevazuta. Va fi comercializata la un pret de aproximativ 77 000 de dolari.

Ce parere ai despre aceste masuratori? Merita ca aceasta masina sa fie declarata una din masinile electrice cu cea mai mare autonomie din lume? Va asteptam parerile cu privire la acest subiect.