In mai putin de 10 ani Volvo va deveni un constructor 100% electric

Pentru a se impune drept unul din liderii de pe piata masinilor electrice, constructorul Volvo va deveni un constructor 100% electric incepand cu anul 2030.

Volvo vrea sa ajunga 100% electric pana in 2030

In urma cu un an, Volvo isi lansa prima masina 100% electrica, odata cu XC40 Recharge, un SUV cu peste 400 CP. Actualmente, constructorul isi reafirma dorinta de a se pozitiona rapid drept un lider de necontestat pe aceasta piata, o piata in continua crestere insa, confirma in egala masura dorinta de a deveni un constructor 100% electric pana in 2030.

Viitoarea ta Volvo va fi cu siguranta un model 100% electric

Incepand cu aceasta data, compania intentioneaza sa vanda exclusiv masini 100% electrice si, drept urmare, sa elimine treptat din gama sa toate modelele echipate cu un motor pe combustie interna, inclusive masinile hybrid. O decizie care se doreste a fi un raspuns la “cererea mare de modele electrificate din ultimii ani”. Volvo este convins ca epoca motorului pe diesel sau motorina ste in declin si viitorul apartine masinilor 100% electrice.

Constructorul a declarat de altfel ca, pentru a continua sa prospere, are nevoie de o crestere rentabila. Astfel, mai degraba decat a investi intr-o activitate care incepe sa aiba pierderi, mai bine investeste in viitor, adica pe masinile electrice si pe vanzarile online.

Citeste si:  Dupa ce a criticat App Store, Elon Musk se va inspira?

Evident, in urmatorii ani, Volvo va dezvolta mai multe modele noi electrice. Pana in anul 2025, constructorul prevede ca vehiculele 100% electrice vor reprezenta deja 50% din cifra de vanzari mondiale si ca modelele hybrid vor reprezenta celalalt procent de 50%. Incepand cu anul 2030, toate masinile vandute de Volvo vor fi 100% electrice, acesta este deja un lucru cert.

La fel ca si ceilalti constructori existenti pe piata, Volvo s-a angajat in a reduce amprenta de carbon, are ambitia de a deveni o companie neutra din punct de vedee climatic pana in 2040. Ambitii marete, nu-i asa? Ramane de avzut daca se vor realiza.