In mai putin de 10 ani Volvo va deveni un constructor 100% electric

Pentru a se impune drept unul din liderii de pe piata masinilor electrice, constructorul Volvo va deveni un constructor 100% electric incepand cu anul 2030.

Volvo vrea sa ajunga 100% electric pana in 2030

In urma cu un an, Volvo isi lansa prima masina 100% electrica, odata cu XC40 Recharge, un SUV cu peste 400 CP. Actualmente, constructorul isi reafirma dorinta de a se pozitiona rapid drept un lider de necontestat pe aceasta piata, o piata in continua crestere insa, confirma in egala masura dorinta de a deveni un constructor 100% electric pana in 2030.

Viitoarea ta Volvo va fi cu siguranta un model 100% electric

Incepand cu aceasta data, compania intentioneaza sa vanda exclusiv masini 100% electrice si, drept urmare, sa elimine treptat din gama sa toate modelele echipate cu un motor pe combustie interna, inclusive masinile hybrid. O decizie care se doreste a fi un raspuns la “cererea mare de modele electrificate din ultimii ani”. Volvo este convins ca epoca motorului pe diesel sau motorina ste in declin si viitorul apartine masinilor 100% electrice.

Constructorul a declarat de altfel ca, pentru a continua sa prospere, are nevoie de o crestere rentabila. Astfel, mai degraba decat a investi intr-o activitate care incepe sa aiba pierderi, mai bine investeste in viitor, adica pe masinile electrice si pe vanzarile online.

Citeste si:  ATV-ul – Un vehicul off-road capabil să te conducă în cele mai speciale locuri

Evident, in urmatorii ani, Volvo va dezvolta mai multe modele noi electrice. Pana in anul 2025, constructorul prevede ca vehiculele 100% electrice vor reprezenta deja 50% din cifra de vanzari mondiale si ca modelele hybrid vor reprezenta celalalt procent de 50%. Incepand cu anul 2030, toate masinile vandute de Volvo vor fi 100% electrice, acesta este deja un lucru cert.

La fel ca si ceilalti constructori existenti pe piata, Volvo s-a angajat in a reduce amprenta de carbon, are ambitia de a deveni o companie neutra din punct de vedee climatic pana in 2040. Ambitii marete, nu-i asa? Ramane de avzut daca se vor realiza.