China limiteaza utilizarea TikTok la 40 de minute pe zi pentru copii

Versiunea chinezeasca a popularei aplicatii de clipuri video scurte TikTok, cunoscuta sub numele de Douyin, va limita utilizatorii chinezi, sub varsta de 14 ani, la 40 de minute pe zi, conform unei declaratii facute de ByteDance, societatea mama, in cadrul unui anunt facut sambata.

In China, toti utilizatorii care au mai putin de 14 ani vor intra intr-un nou mod, “modul tanar” pe aplicatia chinezeasca TikTok, numita Douyin, care va limita timpul de utilizare la 40 de minute pe zi, pe langa faptul ca va filtra continutul nepotrivit. In plus fata de restrictia orara, copiii din China nu vor putea accesa reteaua chinezeasca intre orele 22 si 6 dimineata.

In ultimele luni, China a luat masuri severe vis-à-vis de sectorul tehnologic al tarii. Spre exemplu, tot recent, am putut vedea ca tara a interzis minorilor sa se joace mai mult de trei ore pe saptamana jocuri video.

TikTok impune noi restrictii pentru adolescentii cu varsta sub 14 ani

Noua masura se va aplica tututor utilizatorilor de Douyin cu varsta de sub 14 ani care s-au inscris pe aceasta aplicatie folosind numele adevarat. Compania le-a cerut in egala masura parintilor sa colaboreze pentru a putea lupta intr-un mod cat mai eficient cu dependenta de retelele sociale, ajutandu-si copiii sa se inscrie pe retelele sociale cu numele real sau sa activeze manual modul adolescent.

Citeste si:  Amenajarea sufrageriei

Pe langa faptul ca a ales sa restranga utilizarea aplicatiei, Douyin a ales in egala masura sa profite de ocazie pentru a lansa noi continuturi educative destinate tinerilor, experiente stiintifice in special, expozitii la muzeu si explicatii istorice.

Sistemele implementate pentru a controla timpul de utilizare ar trebui sa fie acelasi ca si pentru jocurile video. Aplicatia ar trebui sa poata scana chipul copilului si sa decida daca il va lasa sau nu sa se conecteze, daca a depasit timpul alocat sau nu. Chinezii par extrem de incantati de aceasta alicatie insa europenii inca sunt sceptici.