La ce varsta va puteti inscrie copiii la un curs de limba engleza?

cursuri pentru copiiCreierul copiilor este precum un burete in primii ani de viata, avand capacitatea de a „absorbi” toate informatiile care vin in mod natural sau didactic. De aceea, pentru a stabili varsta potrivita pentru a va inscrie copilul la un curs de tip english class for children (EN) in cazul in care nu sunteti siguri ca este pregatit sa faca fata acestei provocari, ar trebui sa aveti in vedere mai multe situatii.

„Abia invata romaneste, de ce l-am inscrie la un curs de tip english class for children (EN)?”

Aceasta este prima intrebare pe care v-o puneti inainte de a va inscrie copilul la un curs de limba engleza sustinut de profesori nativi. Cu siguranta raspunsul la aceasta intrebare este pe cat de simplu, pe atat de complex. Procesul de invatare a limbii romane poate dura foarte mult, cativa ani, nu numai anii de scoala, iar copilul cu siguranta nu va fi derutat daca ii asigurati si posibilitatea de a participa la un curs de limbi straine.

Este bine ca participarea la cursurile de limbi straine sa fie inceputa cat mai devreme, incepand chiar cu anii antemergatori anilor de scoala. Varsta de 1-7 ani este excelenta pentru invatarea unei limbi straine, copiii dovedindu-se „sclipitori”, stralucitori si avand capacitatea de a „prinde” imediat informatiile, indiferent la cate limbi straine sunt expusi.

Citeste si:  Pastilele de slabit functioneaza?

Ceea ce inseamna ca inscrierea copilului la cursurile de limbi straine trebuie facuta cat mai devreme, in caz contrar acestia nu mai sunt capabili sa perceapa subtilitati ale limbii respective si nici nu vor deveni „experti” in vorbitul limbii si in „capatarea” accentului.

Copilul nu poate invata o limba straina de la desene animate!

Contrar opiniei si recomandarilor celorlalti parinti, nu este indicat sa va lasati copilul la desene animate in limba engleza pe tableta, telefon sau televizor cu orele, in speranta ca va invata limba staina sau ca va deveni un expert in vorbitul limbii engleze.

Asa cum precizeaza Stewart School, pentru ca prichindeii sa priceapa unele cuvinte, sa inteleaga semnificatia lor si sa le pronunte in mod corect, este nevoie de un profesionist care sa vorbeasca foarte mult in acea limba straina cu acestia si sa le explice in mod corespunzator cum trebuie sa pronunte, sa ii invete regulile de baza ale gramaticii si semanticii limbii respective care ii vor folosi ulterior.

Prin urmare, daca va doriti ca limba straina sa fie in mod corespunzator invatata de la varste fragede, este important sa va inscrieti copiii la cursuri de limba engleza de indata ce incep sa asimileze cuvintele in limba romana. Un copil poate incepe sa vorbeasca o limba straina inca de cand articuleaza cuvintele in limba materna si anume cand incepe sa preia din limbajul matern. Cu cat copilul este mai mic, cu atat este mai curios si poate asimila notiunile fara niciun efort.