Google Chrome testeaza o noua functionalitate “download mai tarziu” pentru Android

download chromeDaca Google va lansa aceasta functionalitate, este posibil sa programezi download-urile pentru mai tarziu, atunci cand conexiunea este mai rapida, cand datele sunt mai ieftine sau atunci cand telefonul smartphone este conectat la Wi-Fi. Testul are loc pe un beta pentru Androidul de la Chrome si face parte dintr-o serie de ameliorari pe care Google ar pute sa le dezvolte mai tarziu pentru navigatorul sau.

Google Chrome este cel mai utilizat navigator din lume. Si daca firma Mountain View lanseaza functionalitatea de download mai tarziu pe care este pe cale sa o testeze in versiune beta, acest lucru ar putea sa creasca si mai mult popularitatea sa.

Dupa cum o indica si numele sau, aceasta optiune ar putea permite programarea copierii unui fisier. Aceasta functionalitate este testata la ora actuala de catre Google.

La ora actuala, atunci cand incercam sa copiem un fisier, cand deschidem un link, copierea sa se face imediat. Dar in testele efectuate de catre Google, Chrome va putea intreba utilizatorii daca doreste sa schimbe ceva la copierea sa, pentru ca aceasta sa aiba loc atunci cand telefonul smartphone este conectat la WI-FI pentru a nu consuma datele mobile. Sau daca se vrea copierea unui fisier la un moment ulterior de exemplu atunci cand conexiunea este mai buna sau cand datele sunt mai ieftine.

Citeste si:  Windows 10 - sfaturi utile pentru un calculator mai rapid

O astfel de functionalitate deci, poate sa fie extrem de practica in anumte tari unde costurile datelor mobile sunt inca foarte mari in raport cu puterea de cumparare. Permite de asemenea, utilizatorilor, in acelasi timp, sa copieze ceva, fara sa trebuiasca sa foloseasca un program de tip download manager.

Si cum este vorba doar despre un test, inca nu stim daca Google va implementa sau nu aceasta functionalitate in navigatorul sau. In orice caz, noile functionalitati pe care le incearca sunt numeroase si foarte interesante.