Desi exista multi adulti care considera jucariile o pierdere de timp, fortandu-si copiii sa se ocupe cu lucruri mai serioase, este bine sa isi aminteasca de jucariile copilariei si de modul in care acestea au reusit sa ii dezvolte, ca oameni. Jucariile sunt elemente de pregatire pentru viata, care ii ofera posibilitatea celui mic sa descopere elementele importante ale viitorului, fara a se pune in pericol.
Istoria jucariilor, la fel ca oricare alta istorie, este cat se poate de interesanta. Exista destul de multe muzee de jucarii in lume si o multime de povesti despre cele mai interesante astfel de produse, asadar, daca vrei sa o cunosti, o poti face fara niciun fel de probleme.
Daca te intrebi cand au inceput copiii sa se joace, raspunsul este simplu: inca de cand s-au nascut. Copiii de azi, copiii de ieri si copiii de acum 1000 sau 10 000 de ani, s-au jucat. Evident, jucariile au fost diferite de la generatie la generatie si de la epoca la epoca. Daca copiii din urma cu 10 000 de ani se jucau cu pietre si bucatele de lemne, copiii de astazi se joaca cu jucarii sofisticate, create De adevarati experti.
In istorie exista cateva evenimente care merita amintite, in ceea ce priveste jucariile. Spre exemplu, primul smeu a aparut in China, in urma cu mai bine de 3000 de ani si de atunci a ajuns sa aiba o multime de zmee urmase ridicate la cer de cei mici. 400 de ani mai tarziu a aparut Chaturanga, precursorul sahului, ca mai tarziu, in secolul XVII sa apara patinele, soldateii si mingile de plastic cu ajutorul carora s-au dezvoltat jocuri precum fotbalul sau handbalul.
Dupa anul 1900 jucariile au inceput sa fie din ce in ce mai sofisticate. Trenulete, papusi Barbey sau jocuri de societate precum Monopoly si Scrabble castiga rand pe rand admiratia celor mici si deopotriva admiratia celor mari.
Multe dintre aceste jucarii sunt prezente si astazi. Daca iti alegi un magazin de jucarii preferat insa, poti gasi mii de alte variante, pe care le poti achizitiona cu promotiile magazinului onine. Fara doar si poate, sa fii copil in ziua de astazi este un mare avantaj daca ne raportam la diversitatea de jucarii si la modul in care acestea pot sa duca la dezvoltarea umana. Cu siguranta, adultii de maine vor aprecia, la fel cum apreciem noi jucariile copilariei si se vor bucura sa le ofere copiilor lor informatii pretioase despre ele.
Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.