Ce sa vizitezi cu prioritate in judetul Cluj

Ce sa vizitezi cu prioritate in judetul ClujDincolo de a fi un oras obisnuit, Clujul este o poveste pe care toata lumea ar trebui sa o descopere cu grija, la fel cum se rasfoieste o carte cu subcapitole interesante. Obiective turistice atractive, pub-uri pline de zumzete si rasete ale studentilor care vin aici in cautarea unui viitor stralucitor, dar si istorie presarata in intregul oras prin monumentele ridicate odinioara, care inca vegheaza la bunastarea orasului. Toate acestea reprezinta motivele principale pentru care vacanta perfecta se poate desfasura in Cluj! Persoanele care nu stiu cu ce ar trebui sa inceapa, pot lua in calcul urmatoarele randuri.

Cetatuia – situata pe una dintre colinele din Cluj, Cetatuia reprezinta locul in care se inalta semet Hotelul Belvedere, unul dintre cele mai frumoase locuri de cazare din oras. Turistii se pot plimba pe terasele Cetatuii, care se invart pana sus si care sunt presarate de locuri in care se pot opri pentru a admira privelistea asupra orasului. Aflata pe malul stang al Somesului, fortificatia este paznicul orasului inca din secolul al XVIII-lea, avand 5 bastioane de colt, dar si 3 porti uriase.

Piata Unirii – reprezinta piata centrala din oras, de regula punctul de intalnire al tuturor localnicilor, dar si al studentilor care se aduna pentru a petrece nopti de tinerete imbibate cu savoarea libertatii si a lipsei de griji. De jur imprejur, piata este strajuita de case, dar si palate neorenascentiste, dar si baroce, care pot fi admirate in intreaga lor splendoare. Chiar in mijlocul Pietei Unirii, turistii pot gasi biserica ridicata in stil gotic, Sfantul Mihail, alaturi de grupul statuar Matei Corvin, care a fost ridicat in onoarea celor care au cazut la datorie in Revolutia din 1989. Asadar, este absolut necesar ca acest punct strategic din oras sa fie vizitat, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte.

Citeste si:  Cele mai potrivite tipuri de masini recomandate unei femei care sofeaza in Bucuresti

Parcul Central – nici macar ploaia nu trebuie sa impiedice turistii sa faca o plimbare prin acest parc. Mai ales atunci cand afara vremea este prietenoasa, acest parc reprezinta locul perfect in care cei aflati in vacanta se pot bucura de o plimbare in liniste sau de o experienta cu hidrobicicleta ori de un norisor din vata de zahar. In plus, parcul adaposteste Casino-ul, o cladire interesanta, frumoasa si atragatoare totodata. Perioada cea mai buna de vizitare a acestui parc este in luna iunie, cand are loc si celebrul Festival al Luminilor!

Piata Muzeului – prima piata din Clujul medieval trebuie neaparat vizitata! Aceasta este presarata cu numeroase cladiri in stil gotic, dar si cu stradute pavate, pe care atmosfera este una boema si primitoare totodata. In plus, aceasta zona este plina de pub-uri realizate foarte interesant, care imbina cu succes elemente traditionale ale Clujului de odinioara cu unele moderne, de actualitate.

Inainte de vizitarea orasului Cluj, turistii pot accesa site-ul orasului care contine informatii de actualitate, atat despre evenimentele aflate in desfasurare, cat si despre conditiile meteo sau alte lucruri interesante despre obiectivele turistice. Pagina este ca un portal pe care oricine poate arunca o privire, pentru a sti la ce sa se astepte atunci cand ajunge in superbul oras!

Citeste si:  Descopera cine decide soarta jucatorilor de volei din Romania

In plus, cei care nu detin o masina proprie, dar doresc sa plece la drum in mod confortabil, se pot indrepta catre VAG24, o companie specializa in inchirierea autoturismelor. Astfel fiecare vacanta va fi mult mai frumoasa, iar judetul Cluj va fi mai usor de vizitat!