Dietã de o zi

dieta-cu-1500-de-calorii-pe-zi-e1462363965170Aceastã dieta de slabit este una dintre cele mai ușoare pe care le poate urma o persoanã. Totuși, dieta de o zi este conceputã pentru cei care doresc sã scadã un numãr relativ mic de kilograme, aproximativ 10 pe an. Totuși, dacã aceastã dietã este combinatã cu un stil de viațã foarte sãnãtos, atunci rezultatele vor fi extrem de pozitive, iar, pe lângã pierderea în greutate, metabolismul și sãnãtatea vor ajunge la un nivel optim.

Cu toate acestea, existã și o parte negativã asociatã cu dieta de o zi. Ea nu este deloc motivantã, deoarece doar o zi pe sãptãmânã veți consuma alimente specifice ei, restul de 6 zile fiind la discreția fiecãruia.

Dieta de o zi promite o scãdere semnificativã a nivelului de colesterol, nepunând în pericol viaþa, și detoxifiazã, într-o oarecare mãsurã, corpul. Tot ce trebuie sã faci este sã alegi o zi din sãptãmânã în care sã bei minim 2 litri de apã platã, și doar atât! Este recomandat sã evitați zilele din weekend sau în cele în care sunteți liber, deoarece existã multe tentații care vã pot distrage, precum ieșitul în oras, ziua unei persoane apropiate, și multe altele. Un alt aspect important este acela cã nu trebuie sã consumați sucuri carbogazoase sau care conțin E-uri, tu putând opta cãtre un ceai, cafea, 30 de grame de pâine integralã cu 30 de grame de dulceațã sau miere de albine, alãturi de un ceai sau o limonadã, și așa mai departe.

Citeste si:  Dieta Gisele Bundchen

De asemeni, este important ca Micul Dejun sã fie consumat în fiecare zi, în afara de ziua în care beți doar apa. Poþi opta cãtre o brioșã cu un fruct, 2 mere, un bol de cereale cu lapte, un ou fiert și o felie de pâine prãjitã, și așa mai departe. Mai mult decât atât, nu este recomandat sã consumați alimente prãjite în ulei. Totuși, puteþi folosi condimentele care vã plac, cum ar fi oțetul sau uleiul de mãsline, ca dressing într-o salatã de verdețuri.

La prânz poți opta spre consumul a 250 de grame de legume crude sau fierte, dupã bunul plac, aproximativ 200 de grame de carne albã, cu puține grãsimi, sau, pentru cei care nu consumã carne din motive proprii, pot înlocui carnea albã cu carne din soia. În plus, pe parcursul unei zile, se poate consuma câte un fruct, ca gustare, atunci când îți este foame.

Cina nu trebuie sã fie consumatã la minimum 4 ore dinaintea orei de culcare. Cina va conține aceleași alimente pe care le puteți consuma la prânz. Desigur, poți alege sã consumi, în acele 6 zile tot ce îți dorești, dar acest lucru nu va asigura cã vei pierde în greutate. Cu cât te apropii mai mult de aceste recomandãri, cu atât șansele de a pierde în greutate cresc.

Citeste si:  Rolul Alimentelor – Macronutrientii

Este recomandat sã nu consumați mai mult de o porție pe zi de cartofi sau orez procesat, deoarece conțin mulți carbohidrați, ce sporesc înmulțirea depozitelor de grãsimi din corp. De asemeni, este recomandat sã evitați grãsimile pe cât posibil, și sã evitați consumul de alcool pentru cel puțin douã zile pe sãptãmânã.