Cartofi umpluti cu ton

cartofi cu tonPentru cei carora le-a placut reteta de paste cu sos de ton si legume, le propun inca o reteta delicioasa (asa am auzit, o voi incerca cu siguranta) cu ton: cartofi umpluti cu ton.

Ingrediente:

  • 6 cartofi (taiati pe jumatate pe lungime)
  • 200 grame ton taiat in bucati mari
  • 30 g margarina slaba in grasimi
  • 150 g ceapa tocata marunt
  • 2 lingurite faina (impartita in 2 portii)
  • 350 g iaurt slab in grasimi
  • 350 g branza cheddar (taiata marunt si impartita in 2 portii)
  • 150 g ardei rosu maruntit
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Piper si boia

Incalziti in prealabil cuptorul la 180 ˚C. Folositi o foaie de copt care nu lipeste si puneti cartofii cu partea taiata in jos. Lasati la cuptor pana se inmoaie putin miezul (aprox. 20 min). Scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca. Scobiti putin din miez cu o lingurita, lasand coaja cu o grosime de 6 mm. Apoi miezul pe care l-ati scobit puneti-l in blender sau in robotul de bucatarie, adaugati tonul si mixati pana ce se macina fin (nu faceti piure).

Separat, intr-o tigaie rumeniti ceapa in margarina. Adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati rapid. Gatiti timp de 2 minute.

Intr-un vas mic amestecati iaurtul pana devine o crema fina. Adaugati faina ramasa si amestecati. Turnati amestecul de iaurt in tigaie, jumatate din cantitatea de branza, ardeiul rosu, sarea, piperul, boia si amestecul de ton si amestecati.

Citeste si:  Promisiunile catre sine - cum ele nu functioneaza

Umpleti fiecare jumatate de cartof cu acest amestec de ton. Presarati branza cheddar ramasa peste fiecare cartof. Coaceti la 180 ˚C pana ce se topeste branza (aproximativ 10-15 min).
Pofta buna!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *