Dieta disociata – solutia ideala pentru lupta cu kilogramele in plus

__1397203540_picture1Numeroase retete minune descoperite pe internet sau in revistele pentru femei promit imposibilul in cel mai scurt timp, insa foarte putine dintre acestea au cu adevarat rezultate. Femeile care au mai avut parte de incercari finalizate in esec nu trebuie sa se lase descurajate. Dietele minune chiar exista, ele sunt rare si cateodata greu de gasit printre sutele de retete de slabit rapid ce ofera false promisiuni, insa cu putina rabdare, cercetare si consultarea medicului nutritionist, se va descoperi ca unele functioneaza cu adevarat.

Un exemplu graitor in acest context este reteta disociata, una dintre cele mai laudate si sustinute retete de catre medicii nutritionist care de obicei sunt sceptici in privinta dietelor promovate pe internet sau in reviste pentru femei. Aceasta este recomandata inclusiv atletilor sau persoanelor care depun in general efort fizic zilnic si ofera nivelul de energie necesar pentru a putea continua activitatiile zilnice in mod obisnuit, fara aparitia problemelor cauzate in mod obisnuit de dietele prin infometare.

De ce functioneaza dieta disociata?
Dieta disociatafunctioneaza bazandu-se pe o separare a claselor de alimente descoperita de Dr William Howard Hay la inceputul anilor 1900. Principiul de baza este impiedicarea mancarurilor acide si a proteinelor din a se amesteca cu carbohidratii si zaharurile.
Binecunoscuta si in Romania, regulile acestei diete sunt mult mai simple decat majoritatea care se aplica in general la retete de slabit rapid acestea ofera mult mai multa libertate, potrivindu-se oricarui stil de viata si oricaror preferinte alimentare. In general, regulile care trebuie urmate sunt respectarea timpului de digestie (intre 3 si 4 ore intre mese), evitarea alcoolului si, cel mai important, consumarea unei anumite clase de alimente in fiecare zi a saptamanii, fara limita de cantitate, atata timp cat nu se dapasesc 2000 de calorii. Spre exemplu, intr-o zi se consuma doar carne, in alta dar legume, in alta lactate, iar in alta fructe.
Un alt avantaj al dietei disociate prin comparatie cu alte diete de slabire rapida</strong> este faptul ca aceasta poate fi tinuta pe o perioada mai lunga de timp (intre 4 sapatamani si 3 luni) datorita faptului ca nu este o dieta prin informetare. Aceasta este totusi considerata o dieta rapida, rezultatele fiind vizibile in primele cateva zile.
Datorita lipsei de fibre din dieta, se recomanda consumarea a cel putin 2 litri de apa pe zi si se interzic sucurile de fructe sau legume, inclusiv cele naturale.

Citeste si:  Piramida alimentara si dieta personalizata

Retele de slabit si sportul
Desi popularitatea dietei disociate si numeroasele marturii ale femeilor care au reusit sa piarda kilogramele in plus cu ajutorul acesteia demonstreaza ca reteta functioneaza cu adevarat, ca in cazul oricarei diete, dieta in sine este doar prima parte a luptei. Alimentatia si sportul nu trebuie niciodata separate atunci cand se doreste obtinerea si mentinerea rezultatelor pe termen lung.

Dietele si retetele pentru slabireprecum reteta disociata sunt gandite pentru ajuta in prima parte a luptei cu kilogramele si a da un impuls catre schimbarea obiceiurilor alimentare si al stilului de viata. Odata ce kilogramele au fost pierdute, corpul trebuie invatat prin alimentatie si sport sa accepte noua conditie fizica, astfel evitand potentiala revenire la obiceiurile vechi si implicit punerea inapoi a kilogramelor pierdute.

Salvează